ODGOVOR

Zidar Klemenčičeva vrača udarec: ovadba in dve tožbi

Objavljeno 10. oktober 2013 16.40 | Posodobljeno 10. oktober 2013 16.40 | Piše: STA, T. L.

Klemenčič Zidarjeva je uresničila napoved: zaradi krive ovadbe je vložila kazensko ovadbo zoper Borisa Popoviča.

Nina Zidar Klemenčič.

LJUBLJANA – Odvetnica Nina Zidar Klemenčič je, kot je že včeraj napovedala image, danes zoper koprskega župana Borisa Popoviča vložila kazensko ovadbo zaradi krive ovadbe. Poleg tega je zoper Popoviča in njegovega svetovalca Sebastjana Jeretiča vložila tožbi, s katerima zahteva »preklice neresničnih in žaljivih izjav in javno opravičilo«, so sporočili iz odvetniške pisarne Zidar Klemenčič.

Popovič je namreč ovadil odvetnico Zidar Klemenčičevo zaradi suma napeljevanja k zlorabi uradnega položaja. Koprski župan trdi, da mu je v zameno za 15.000 evrov mesečno obljubljala, da ne bi imel težav z organi pregona.

Preberite še: Popoviču počil film, Klemenčič pa: Ne bodo nas ohromili.

Zidar Klemenčičeva je v današnji izjavi za medije zapisala, da se ne bo spuščala »v razloge, ki so Popoviča privedli do odločitve, da tako brezsramno laže«. »Vsekakor pa bom storila vse, da z uporabo pravnih sredstev zavarujem svoje dobro ime,« je napovedala.

Odvetnica: MOK je iskala pravne nasvete

Kot je pojasnila, se je Mestna občina Koper (MOK) na njihovo odvetniško pisarno obrnila samoiniciativno. S Popovičem sta bila v stiku le dvakrat, obakrat pa so bili prisotni tudi sodelavci iz odvetniške pisarne. Pogovor je bil v obeh primerih kratek in se je nanašal izključno na pravne probleme, za katere je MOK od odvetniške pisarne želel pravne nasvete, je zapisala odvetnica.

Več vsebinske komunikacije glede posameznih primerov je potekalo med zaposlenimi v odvetniški pisarni in Sabino Mozetič iz mestne občine, je navedla Zidar Klemenčičeva in dodala, da so nazadnje sodelovali septembra 2010. »Vsi podatki o izstavljenih računih za opravljene storitve so javni in dostopni na Supervizorju,« izjavo Zidar Klemenčičeve povzemajo v njeni odvetniški pisarni.

 

Deli s prijatelji