NIMA MIRU

Zemljarič grozil novinarju s policijo

Objavljeno 10. februar 2014 16.45 | Posodobljeno 10. februar 2014 17.50 | Piše: S. N.

Prejšnji mesec je fizično napadel novinarsko ekipo, incident pa je obsodilo tudi Združenje novinarjev in publicistov. Poptevejci so ga hoteli vprašati o udbovskih umorih in njegovi vpletenosti vanje.

LJUBLJANA – Gašper Petovar, novinar Planet TV, je danes pripravljal prispevek o Janezu Zemljariču in Udbi. »Vprašal sem ga o likvidacijah in Udbi ter koliko je CK dejansko vedel o teh posegih. Očitno sem ga iritiral s temi vprašanji. Grozil je, če takoj ne neham, da bo poklical policijo,« je novinar pojasnil incident z Zemljaričem, nekdanjim načelnikom Službe državne varnosti.

Pokvarjena televizija

»To je bila zame zelo simpatična grožnja,« je še dodal Petovar, ki je prvič opravljal pogovor z Zemljaričem, zato do zdaj slabih izkušenj z njim še ni imel. »Javnost ne bo izvedela resnice prek pokvarjene televizije, kot je Planet TV,« je Petovar pojasnil še, kaj si o tej televiziji misli Zemljarič.

Na policijo

»Ne bom komentiral tega, več lahko povem jutri. O vsem bom obvestil tudi policijo,« je zgoraj opisano srečanje z novinarjem opisal Zemljarič v kratkem pogovoru za Slovenske novice.

Prejšnji mesec nad Pop TV

To ni bil prvi incident Zemljariča ob stiku z novinarji. Prejšnji mesec je fizično napadel novinarsko ekipo, incident pa je obsodilo tudi Združenje novinarjev in publicistov. Poptevejci so ga hoteli vprašati o udbovskih umorih in njegovi vpletenosti vanje

Deli s prijatelji