PREDSEDNIK UPRAVE

Zakaj ima Mišič dvakrat Gašpar v imenu?

Objavljeno 28. avgust 2013 00.05 | Posodobljeno 28. avgust 2013 00.09 | Piše: Ma. F.

Verjetno ga ni med nami, ki se ne bi vprašal, zakaj ima novi predsednik uprave Luke Koper v imenu in priimku kar dvakrat ime Gašpar.

Gašpar Gašpar Mišič.

Imenovanje Gašparja Gašparja Mišiča za novega predsednika uprave Luke Koper je dvignilo nemalo prahu. Kljub temu da se marsikomu zdi imenovanje sporno, je do tega vendarle prišlo. Kdo pa se skriva za imenom in priimkom, ki je v zadnjih dneh eno najbolj vročih imen?

Samozavestni Mišič je v intervjuju za Siol.net povedal, da z navezovanjem stikov in izmenjavo mnenj nima težav, zato ima s številnimi politiki prijateljski odnos. Verjetno pa ga ni med nami, ki se ne bi vprašal, zakaj ima novi predsednik uprave Luke Koper v imenu in priimku kar dvakrat ime Gašpar. Kot je pojasnil, je njegov priimek sestavljen iz besed Gašpar Mišič, k temu pa je treba dodati še ime, torej še enkrat Gašpar. Kot je še povedal, je njegova mama Marica Gašpar Mišič, oče pa Dane Gašpar Mišič, vendar njun priimek ni vzbujal pozornosti, saj s politiko nikoli nista imela opravka. 

Pod palcem več kot deset milijonov

Kot je še povedal v intervjuju, si je kot otrok želel postati mornar, kar mu je tudi uspelo, saj je diplomirani inženir navtike. Kot poročnik trgovske mornarice pa je Mišič na ladjah dolge plovbe obplul svet po dolgem in počez. V osmih letih se je nabralo kar nekaj izkušenj, med katerimi so bile tudi nevihte, plovbe po nevarnih območjih in podobna doživetja. 

Gašpar Gašpar Mišič, ki naj bi imel pod palcem več kot deset milijonov evrov, je lastnik devetnajstih nepremičnin, med katerimi je tudi hiša pri piranskem obzidju.

Deli s prijatelji