RAZKOŠNO

Za Kavčičeve prevoze tisoči davkoplačevalskih evrov

Objavljeno 21. marec 2012 18.43 | Posodobljeno 21. marec 2012 21.05 | Piše: M. U., T. L.

Medtem ko državni svet za predsednika kupuje nov avto, ga prevaža zunanji izvajalec.

Blaž Kavčič, predsednik državnega sveta.

LJUBLJANA – Poročali smo že, da državni svet za prvega med svetniki Blaža Kavačiča kupuje prestižnega jeklenega konjička.  Kot pa poročajo Finance, od upokojitve službenega voznika septembra 2011 prevoze za državni svet izvaja zunanji izvajalec.

V treh mesecih devet tisoč evrov za poti

Samostojni podjetnik Janoš Podlipnik, ki z golfom skrbi za prevoze predsednika državnega sveta, je več kot dva tisoč evrov zaslužil junija in julija leta 2010 in od oktobra 2011 do januarja letos malo manj kot devet tisoč evrov.

V državnem svetu navkljub kritikam vztrajajo pri nakupu luksuznega vozila, ponudbe na razpis, ki je sicer veljaven in se izteče jutri, pa po poročanju POP TV ni poslal še nihče. 

O Virantovem predlogu uradno v ponedeljek

O odmevnem razpisu so po končani redni seji razpravljali tudi državni svetniki. Med drugim so se seznanili z dopisom predsednika državnega zbora Gregorja Viranta, ki jim je ponudil v uporabo vozilo državnega zbora, in soočili mnenja, uradno pa bo omenjeno pismo kolegij predsednika državnega sveta obravnaval predvidoma v ponedeljek, poroča STA.

Mnenja svetnikov naj bi bila različna: nekateri so bili kritični do razpisa, drugi pa so opozarjali, da zadeva ni tako črno-bela in da namenskih sredstev za nakup avtomobila, ki so jih prejeli od zavarovalnice zaradi ukradenega prejšnjega avtomobila, ne morejo porabiti za nič drugega.

Štrukelj: Virant je ravnal povsem neprimerno, podcenjujoče in licemerno

Državni svetnik Branimir Štrukelj pa je Virantovo ravnanje označil kot povsem neprimerno, podcenjujoče in licemerno. Virant je po njegovem mnenju izkoristil to stanje za to, da si je nabral nekaj poceni političnih točk.

Deli s prijatelji