ODZIV NA OČITKE

Vrhunec Mishalyju prepolovil ceno na operacijo

Objavljeno 16. april 2014 22.56 | Posodobljeno 16. april 2014 23.00 | Piše: Ma. F.

Vrhunec je zaradi očitkov medijem predstavil del ukrepov, ki so jih v UKC Ljubljana sprejeli v času njegovega mandata.

Direktor UKC Ljubljana Samo Vrhunec.

LJUBLJANA – »Ker se v medijih pojavljajo očitki na moje delo in pozivi k odstopu, v nadaljevanju izpostavljam ukrepe, ki smo jih v UKC Ljubljana sprejeli v času mojega mandata od leta 2009 dalje. Mediji pogosto kot očitke na moje delo izpostavljajo zgodbe, ki sem jih ob nastopu mandata leta 2009 podedoval in jih v skladu z možnostmi in okoliščinami uspešno reševal. Osebno vem, da delam dobro, zakonito in gospodarno in da imam tudi rezultate,« je v današnjem sporočilu za javnost zapisal v. d. generalnega direktorja UKC Ljubljana Simon Vrhunec.

Vrhunčeva žena je, kot smo že poročali, predsednici vlade Alenki Bratušek in varuhinji človekovih pravic Vlasti Nussdorfer poslala pismo, v katerem trdi, da je predsednik Desusa in zunanji minister Karl Erjavec pritiskal na njenega moža, kar je predsednik Desusa že zanikal.

Vrhunec je zaradi očitkov medijem predstavil del ukrepov, ki so jih v UKC Ljubljana sprejeli v času njegovega mandata. Med ukrepi navaja omejitev korupcijskih dejanj, dopolnitev internih navodil za vodenje čakalnih seznamov, izpopolnjevanje računalniških programov za elektronsko vodenje čakalnih seznamov in notranjo revizijo na otroški srčni kirurgiji. Podal je tudi pojasnilo na očitek o predragi pogodbi za vzdrževanje operacijskih miz.

Celotno izjavo za medije objavljamo v spodnji priponki.

Deli s prijatelji