COVID 19

Vlada sprejela nove ukrepe, tudi tu pogoj PCT ni več potreben

Zaposlenim v zdravstvu in socialnem varstvu ne bo več treba izpolnjevati pogoja PCT, maske ne bodo več obvezne v lekarnah.
Fotografija: FOTO: Florence And Joseph Mcginn, Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
FOTO: Florence And Joseph Mcginn, Getty Images, Istockphoto

Vlada je na današnji dopisni seji še dodatno sprostila že sicer precej omiljene epidemične ukrepe. Zaposlenim v dejavnostih zdravstva in socialnega varstva tako po novem ne bo treba izpolnjevati pogoja preboleli, cepljeni, testirani (PCT). V lekarnah pa ne bo več obvezna uporaba zaščitnih mask, so po seji sporočili z vlade.

Kot so pojasnili, je omenjene spremembe predlagala strokovna skupina za covid 19, ki jo vodi Mateja Logar, zaradi ugodnejše epidemične sliko in značilnosti koronavirusne različice omikron.

Kje je še obvezen pogoj PCT?

Omenjene novosti zajema spremenjeni odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo covid 19. Odlok bo začel veljati dan po objavi v uradnem listu.

Vlada je pred tem sredi aprila odpravila obveznost nošenja zaščitnih mask v večini zaprtih javnih prostorov. Po danes sprejetih spremembah obveznost nošenja zaščitnih mask tako ostaja le še v dejavnostih zdravstva in nastanitvah socialnega varstva. 

Pogoj PCT ostaja obvezen za obiskovalce v bolnišnicah in obiskovalce v nastanitvenih enotah socialnega varstva.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije