ŠOK

Vilfan izstopil, Bratuškova se je zavila v molk

Objavljeno 05. december 2014 11.56 | Posodobljeno 05. december 2014 11.56 | Piše: P. Pa.

Predsednico stranke je dolgo zaman pozival k odstopu.

LJUBLJANA – V Zavezništvu Alenke Bratušek je pred ponedeljkovim svetom stranke vroče. Odstopil je podpredsednik in poslanec Peter Vilfan, odšel pa je tudi predsednik sveta stranke Stojan Pelko. Kot so nam sporočili iz ZaAB, Alenka Bratušek do ponedeljka, ko bo potekala seja sveta stranke, ne bo dajala izjav na to temo.

Vilfan je zaradi nezadovoljstva z dejanji predsednice Alenke Bratušek iz stranke izstopil v torek. Nezadovoljstvo se je vleklo že vse od državnozborskih volitev, svojo potezo pa je dlje časa napovedoval.

Tedaj je ocenil, da poteze predsednice stranke Alenke Bratušek, ki je kandidirala za evropsko komisarko, niso prave oziroma niso take, da bi po uspešnem vstopu ZaAB v državni zbor zagotovile nadaljnje uspešno delo oziroma v prihodnjem mandatu povečanje ugleda ter javnomnenjske podpore stranke.

Predsednico stranke je večkrat pozval, naj odstopi s predsedniške funkcije, prav tako jo je pozival, naj odstopi od komisarske kandidature. Njeno vztrajanje pri kandidaturi za evropsko komisarko se je namreč Vilfanu in Pelku zdelo nekorektno.

Vilfan je dodal, da nekateri o kandidaturi Bratuškove za komisarko sploh niso bili obveščeni, kar je njegova največja zamera. Sam je menil, da so volivce pustili na cedilu, saj so jih mesec in pol pred volitvami nagovarjali v »imenu Alenke Bratušek, na koncu pa nas je s to potezo na neki način zapustila«.

Deli s prijatelji