JUNAKA

VIDEO: Anže in Enej napredujeta in se trudita vsak dan

Objavljeno 16. oktober 2013 22.03 | Posodobljeno 16. oktober 2013 22.03 | Piše: M. U.

Dvojčka nas potrebujeta.

Dvojčka Anže in Enej. Foto: Boštjan Fon

LJUBLJANA – Dvojčka Anže in Enej Strazberger, ki sta se rodila veliko pred rokom in sta prikovana na invalidska vozička, se dobesedno postavljata na noge. Potem ko so zdravniki staršem povedali, da otroka ne bosta nikoli govorila ali hodila, se Darja in Matjaž nista odpovedala boju za obetavnejšo prihodnost svojih sinov. 

image

Velik napredek v Zagrebu

Družina Strazberger se, kot smo že poročali, trenutno mudi v Zagrebu, kjer se z njima ukvarja nevrologinja dr. Maja Roje Novak, ki uvaja novo metodo, integralno nevrorehabilitacijo. Ima tudi ekipo terapevtov, pri katerih Enej in Anže vsak dan telovadita po tri ure. Fanta naj bi po zagotovilih omenjene zdravnice shodila, in to čez tri leta. Seveda morata oče in mati dečkov za terapijo prispevati sama oziroma stroške poskušata kriti iz prispevkov, ki so jih nakazali dobri ljudje ali pa so bili zbrani v dobrodelnih akcijah. In stroški niso nizki, saj samo za enega od dvojčkov stanejo nevroterapija, magnetna terapija in terapija z zdravili sto evrov na dan.

Kako pomagati dvojčkoma

Donacije za zdravljenje dvojčkov se zbirajo na računa pri NLB s številko SI56 0214 0126 8257 538.

Lahko pa mamici Darji pišete na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Uporabniki storitev družb Mobitel, Simobil in Tušmobil lahko donirate svoj prispevek tako, da pošljete SMS z besedo ANZE na 1919 in s tem prispevate 1 evro ali ENEJ5 na 1919 in darujete 5 evrov. 

Deli s prijatelji