LJUBLJANA

Veterani: Gorenak in Pličanič grozita udeležencem protesta

Objavljeno 21. december 2012 12.05 | Posodobljeno 21. december 2012 12.05 | Piše: T. L.

Za proteste niso krivi ne državljani in ne veterani, pač pa slaba in neodgovorna politika oziroma politiki, so prepričani v Zvezi veteranov vojne za Slovenijo in Združenju Sever.

Gorenakova usoda bo znana v torek.

LJUBLJANA – Minister za notranje zadeve Vinko Gorenak ter minister za pravosodje in javno upravo Senko Pličanič sta s svojimi včerajšnjimi izjavami, v katerih sta kot organizatorje za danes napovedanega protesta v Ljubljani navedla tudi Zvezo veteranov vojne za Slovenijo in Zvezo policijskih veteranskih društev Sever, razburila člane omenjenih zvez.

Na obtožbe zato v obeh zvezah odgovarjajo: »Zopet in ponovno poudarjamo, da obe veteranski organizaciji nista organizatorici današnjega protestnega shoda. Odločitev o udeležbi je prostovoljna odločitev veteranov. Želimo, da današnji shod poteka mirno in dostojanstveno, in veterani se bomo tako tudi obnašali. Take obtožbe v veteranskih organizacijah razumemo kot neposredno grožnjo udeležencem in so dokaz več, da za proteste niso krivi ne državljani in ne veterani, pač pa slaba in neodgovorna politika oziroma politiki.« 

Deli s prijatelji