VREMENSKE NEVŠEČNOSTI

Včeraj podiralo drevesa, danes pa nov sneg! To pa sploh še ni vse ...

Vremenoslovci napovedujejo novo sneženje.
Fotografija:  FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
 FOTO: Getty Images/istockphoto

LJUBLJANA – Ponoči so imeli gasilci in delavci cestnih podjetij veliko dela s podrtimi drevesi. Zaradi snega podrta drevesa in veje so ovirali promet v številnih krajih po državi, predvsem v vzhodnem delu.

Ob 5.36 se je na cesto pred mejnim prehodom Holmec na osebno vozilo podrlo drevo. Dežurni delavci cestnega podjetja VOC Celje so drevo odstranili s cestišča. V nesreči je prišlo samo do materialne škode, poroča uprava za zaščito in reševanje. Drevo je na avtomobil padlo tudi na cesti Podvinje–Dobova.
Ob 4.57 je na cesti Impoljca–Brestanica pri naselju Arto voznik z osebnim vozilom trčil v drevo. Gasilci so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu in odstranili podrto drevo s cestišča.

Burja z do 100 kilometri na uro

Dopoldne vremenoslovci napovedujejo novo sneženje, ki naj bi bilo močnejše predvsem na Notranjskem in Kočevskem. Do popoldneva lahko tam zapade do okoli 30 centimetrov snega.



Na Primorskem bo dopoldne pihala burja, ki bo na izpostavljenih mestih dosegala hitrost okoli 100 kilometrov na uro. V višjih legah Primorske in Notranjske bodo nastajali snežni zameti. 
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije