ZASLIŠANJE

Urbanija o Šetinc Paškovi: Upam, da se ne bo znova ustrašila

Predsednica preiskovalne komisije je sklenila, da se Urbanija izogiba komisiji, Urbanija pa pravi, da vabila sploh ni prejel.
Fotografija: Uroš Urbanija pravi, da je danes prejel vabilo.  FOTO: Črt Piksi
Odpri galerijo
Uroš Urbanija pravi, da je danes prejel vabilo.  FOTO: Črt Piksi

»Mojca Šetinc Pašek je končno le zmogla izročiti vabilo na sejo preiskovalne komisije. Še dobro, da sem ji javno sporočil, da danes pridem v DZ, da mi je lahko dala vabilo. Upam, da se soočenja ne bo znova ustrašila in sejo tik pred zdajci preklicala, tako kot je to naredila že dvakrat,« je na twitterju zapisal Uroš Urbanija.

Preiskovalna komisija državnega zbora nekdanjega direktorja vladnega urada za komuniciranje preiskuje zaradi sumov nezakonitega financiranja političnih strank. Urbanijo naj bi pred komisijo vabili že štirikrat. Sredi septembra se je opravičil, da se seje ne bo mogel udeležiti zaradi drugih obveznosti, vabila na sejo, ki je bila sklicana za sredo, pa naj ne bi prevzel. Šetinc Paškova je sklenila, da se Urbanija zaslišanju izogiba, zato so sklenili, da priče, ki se izogibajo zaslišanju, vabi z vsemi zakonskimi prisilnimi sredstvi.

image_alt
Mojca Šetinc Pašek se sprašuje, ali ima Uroš Urbanija premajhnega

»Vabila na današnjo sejo preiskovalne komisije DZ nisem dobil,« se je odzval Urbanija v sredo. Je pa dobil vabilo na petkovo nujno sejo odbora DZ za kulturo in se je bo udeležil. Prihodnja seja preiskovalne komisije, na katero spet vabijo Urbanijo, je sklicana za 15. novembra.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije