V SVOJI KARIERI NI DELOVAL SAMO V SMUČANJU

Umrl je eden pomembnejših smučarskih delavcev pri nas

Umrl je Franci Bergant. Kot so sporočili s Smučarske zveze Slovenije, je svojo športno pot začel kot tekač pri Atletskem klubu Olimpija, bil pa je tudi učitelj športne vzgoje ter rokometni sodnik.
Fotografija: Za slovensko smučanje je naredil veliko dobrega. FOTO: Fotyma Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Za slovensko smučanje je naredil veliko dobrega. FOTO: Fotyma Getty Images/istockphoto

Iz Smučarske zveze Slovenija je prišla žalostna vest, da je umrl leta 1941 rojeni smučarski delavec in trener Franci Bergant. V dolgih letih delovanja je pomembno prispeval k uspešnosti slovenskega smučanja.

Veliko let je deloval v smučariji pa tudi v drugih športih. Kot so sporočili s Smučarske zveze Slovenije, je svojo športno pot začel kot tekač pri Atletskem klubu Olimpija, bil pa je tudi učitelj športne vzgoje ter rokometni sodnik. 

Bil je soustanovitelj Alpskega smučarskega kluba Golovec ter trener v Smučarskem klubu Olimpija, kjer je prevzel tudi predsedstvo, je zveza napisala na svoji spletni strani. Omenila je tudi, da mu je bila zaupana vloga predsednika Alpskega zbora ter odbora Smučarske zveze Slovenije, ko je Slovenija dosegala odlične rezultate. Poudarila je tudi, da je pomagal pri organizaciji smučarskih akcij in tekmovanj.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije