OGORČENI

Twitter: Burni odzivi zaradi trenirk SDS

Objavljeno 11. december 2011 22.00 | Posodobljeno 11. december 2011 23.47 | Piše: M. U.

Jankovićeva Pozitivna Slovenija bo zaradi zapis na SDS-ovi strani in sovražnega govora ukrepala.

Janez Janša

LJUBLJANA – Odzivi iz Pozitivne Slovenije na zapis na spletni strani SDS, da je Zoran Janković na oblast prišel s strašenjem »novih« državljanov, da jih bo Janša, če zmaga, izgnal, so ogorčeni. Vidni član Pozitivne Slovenije Roman Jakič je na twitterju protestiral zoper »fašištični zapis T. Majerja na spletni strani SDS«. Ob tem je Janeza Janšo in Žigo Turka pozval, da se od tega javno ogradita.

Jani Möderndorfer  meni, da nekateri v Sloveniji še ne vedo, da so se volitve že zdavnaj končale. »Je pa nesporno dejstvo, da s takšnimi teksti, ki jih objavljajo na svojih straneh, izražajo visoko stopnjo netolerance, nestrpnosti,« je dejal. V stranki bodo zadevo proučili in zaradi sovražnega govora »ustrezno ukrepali«.

Dan za trenirke

Glede na to, da omenjeni zapis na sds.si med Jankovićevimi volivci omenja tiste, oblečene v trenirke, so odzivi na to na spletnih omrežjih burni. Kolumnist Dejan Steinbuch je razkril, da ima le eno trenirko in da si želi, da bi mu SDS za božič kupil še eno. Novinar 24ur Denis Oštir razkriva, da jih ima šest. Trenirk namreč, a nobene »šuškave«. Ena od teh je umazana od barvanja.

Dan trenirk – dan novih državljanov

Na facebooku je že nastala skupina »Trenirka dan – dan novih državljanov«. Ustanovitelj poziva, naj vsi ljubitelji trenirke in vsi, ki obsojajo sovražni govor 12. decembra to pkažejo. V službo, v šolo, v nakupovalni center in v kavarno, skratka v javnost, so podajte v trenirki, pozivajo.

Kot je poročal POP TV, tviterjevci za ponedeljek pripravljajo protestni shod na Prešernovem trgu v Ljubljani. Ta bo ob 18.30 v trenirkah.
Deli s prijatelji