ČISTKA

Sds.si: Če zmaga Janša, te izžene nazaj v Bosno

Objavljeno 11. december 2011 16.32 | Posodobljeno 11. december 2011 17.17 | Piše: M. U.

Na spletni strani SDS je zapis, ki trdi, da je Janković s strašenjem skupine državljanov dobil zmagovalne glasove.

Predsednik SDS Janez Janša

LJUBLJANA – Stranka SDS je na svoji spletni strani objavila besedilo, v katerem avtor piše, da je »relativni zmagovalec predčasnih volitev Zoran Janković na volitvah prejel dobrih 300.000 glasov«, a da nihče ni preveril strukture njegovih volivcev z vidika novih državljanov. V svojem zapisu Tomaž Majer izpostavi, da je Slovenija ob svojem nastanku podelila okoli 200.000 državljanstev, zaradi visoke rodnosti pa je ta populacija do leta 2011 štela že 220.000 predstavnikov. Še okoli 40.000 ljudi se je v Slovenijo priselilo med vojno po razpadu Jugoslavije, ki so si državljanstvo uredili naknadno. Z upoštevanjem posrednega dometa naj bi populacija obeh omenjenih skupin štela 350.000 volilnih glasov.

Avtor Tomaž Majer piše, da ima informacije prijateljev in znancev, ki so bili ali v volilnih odborih ali so volili na blokovskih voliščih v Ljubljani, Celju in Kopru, ki pravijo, da je bilo mogoče opaziti množično udeležbo volivcev s tujim naglasom ali volivcev, ki sploh niso odprli ust, na volišča pa so prihajali v skupinah po deset ali več,  volivce v športnih oblačilih (trenirkah), ki so imeli na roki s kemičnim svinčnikom napisano številko, ki jo morajo obkrožiti na glasovnici, in take,  ki so v skupinicah po dva ali tri postavali pred ljubljanskimi volišči in stalno telefonirali; večina je govorila v srbskem jeziku.

Če zmaga Janša, ti vzame državljanstvo in te izžene nazaj v Bosno

Znanec, ki je prav tako priseljenec iz Bosne, natančneje iz Bihaća, je piscu povedal, da so ga v sredo, zadnji teden pred volitvami, poklicali iz bošnjaškega društva, v katerega je včlanjen, in mu zabičali, da mora voliti Jankovića. Kajti če ga ne bo in bo zmagal Janša, mu bodo vzeli državljanstvo in ga izgnali nazaj v Bosno.

Janša: Vsi državljani smo na volitvah enaki

Prvak SDS Janez Janša se je na zapis na strankini spletni strani že odzval na twitterju. »Sam se z nekaterimi ocenami v komentarju ne strinjam, vsi državljani smo na volitvah enaki. Nasprotna trditev ni stališče SDS,« je zapisal. Na tvit novinarke Nataše Briški pa je dodal: »Zanimivo pa je, da v tekstu vidite samo trenirke, za druge nepravilnosti, na katere opozarja, pa je slepa pega.«

Pirc Musarjeva napovedala ovadbo zaradi sovražnega govora

Prek twitterja je svoj komentar že posredovala tudi informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar in zapisala: »Še enkrat sem prebrala zapis na SDS-ovi spletni strani. Ovadbo zaradi sovražnega govora bom podala v vsakem primeru.«

Deli s prijatelji