ZANIMIVOST

Tri službe delodajalca iz Slovenije, plača pa štiri tisočake na mesec

Za kontakt so navedli e-naslov, ki je ustvarjen na domeni Gmail.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto

LJUBLJANA – Na zavodu za zaposlovanje je prijavljenih 78.534 iskalcev zaposlitve, medtem ko je na voljo, vsaj po evidencah zavoda, 3197 delovnih mest. Med njimi smo izbrskali tudi oglasa, v katerih isti delodajalec trem osebam ponuja po štiri tisoč evrov bruto plače mesečno. Za vsa tri delovna mesta se sklepa pogodba za nedoločen čas.

Iz oglasov, eden je za osebnega asistenta direktorja (rok za prijavo se izteče 26. januarja), z drugim so iskali dva koordinatorja projekta (prijave so bile mogoče do 23. januarja), je razvidno, da službe ponuja podjetje Medic OPS, trgovina na debelo, d. o. o., ki je bilo v sodni register po podatkih Ajpesa vpisano 30. novembra lani. Tako družbenika kot zastopnika sta Tadej Tanšek iz Ljubljane in Nejc Boljka z Zaplane, podjetje pa ima 7500 evrov osnovnega kapitala (za primerjavo: za plače trojice na novo zaposlenih bodo potrebovali mesečno krepko prek 12 tisoč evrov). Sedež imajo v Ljubljani na Pleteršnikovi ulici, kjer ima prebivališče prijavljeno tudi Tanšek.

V kontaktnih podatkih oglasov je naveden zgolj elektronski naslov, ki je ustvarjen pri brezplačnem ponudniku gmail. Prek njega smo ju kontaktirali za krajši pogovor in prejeli precej nenavaden odgovor, ki ga objavljamo spodaj.

Prosili smo za pogovor, dobili pa zavrnitev prijave na delovno mesto. FOTO: posnetek zaslona
Prosili smo za pogovor, dobili pa zavrnitev prijave na delovno mesto. FOTO: posnetek zaslona

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije