tvital, bi imel verjetno tudi kakšno fronto manj, je Tonin ocenil Janševo navdušenje nad tvitanjem." />
TVITANJE

Tonin o Janši: Strasten je, verjetno se ne bo spremenil

Če bi manj tvital, bi imel verjetno tudi kakšno fronto manj, je Tonin ocenil Janševo navdušenje nad tvitanjem.
Fotografija: Matej Tonin dobro pozna Janeza Janšo. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Matej Tonin dobro pozna Janeza Janšo. FOTO: Jure Eržen, Delo

Matej Tonin, prvak NSi in obrambni minister, je pred časom priznal, da je predsednika vlade Janeza Janšo pozval, naj se za nekaj časa odpove svojemu priljubljenemu početju – tvitanju. Zaradi tvita, v katerem je odgovoril novinarki bruseljskega spletnega portala Politico Lili Bayer, se je Janša ponovno znašel pod plazom kritik. V Evropski komisiji so danes obsodili vsebino premierjevega tvita in na splošno osebne napade na novinarje.

»Zdravko (Počivalšek, op. p.) lahko potrdi, da sem ga lepo prosil, če lahko za en mesec odloži twitter zaradi tega, ker bo s tem iz rok vzel vse napade, stvari, ki jih počne opozicija. Vsi ti njegovi tviti se zelo velikokrat zlorabljajo, napadajo, ta vlada bo lahko veliko bolj mirno delala, če za en mesec odloži twitter. Rekel je, da bo težko, ampak da bo poskusil,« je v začetku decembra Tonin v oddaji Tarča na TV Slovenija povedal, da si želi, da bi Janša z vsaj začasnim prenehanjem tvitanja nehal prilivati olja na ogenj v že tako razgretem (političnem in epidemiološkem) slovenskem prostoru.


»Tudi novinarji ne smejo biti presenečeni nad kritiko«


Če se je nekaj časa zdelo, da je Janša podpredsednika vlade uslišal, pa je ta prošnja v zadnjih dneh le še oddaljeni spomin. Janša se je ni le znašel pod plazom kritik, češ da napada tuje novinarje, ampak je z napačno uporabo angleške besede – namesto lying (laganje) je napisal laying (ležanje) – požel še posmeh. Tonin je vsebino Janševih tvitov danes komentiral z besedami, da tako kot politiki tudi novinarji ne bi smeli biti presenečeni nad kritiko. »Tako politiki kot novinarji smo neke vrste javne osebnosti, katerih delo je vsem na razpolago, vsem vidno. In seveda ocene o našem in vašem delu so lahko različne,« je dejal.

image_alt
Janša v šestih tvitih odkril zakulisno dogajanje


»Tako kot politiki prenašamo vse kritične besede in vse stvari, ki sodijo k poklicu, tako najverjetneje tudi novinarji ne bi smeli biti presenečeni, če kdo izreče kakšno kritično besedo na vaše prispevke oziroma na vaše pisanje,« je Tonin odgovoril na vprašanje, kako komentira vsebino Janševih tvitov. »Predsednik vlade je strasten tviteraš. Če bi kakšen tvit manj napisal, bi imeli najverjetneje tudi kakšno fronto manj. Ampak takšen je in najverjetneje se ne bo spremenil,« je še dejal Tonin. Dodal je tudi, da imata s predsednikom vlade različen stil tvitanja in da vsak sprejema odgovornost za svoje besede.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije