BEGOSUMNOST

Tomaž Lovše gre v pripor

Objavljeno 09. avgust 2013 20.06 | Posodobljeno 09. avgust 2013 20.07 | Piše: STA, S. J.

Horvatič in Pušnik sta že na prostosti, Lovše pa v priporu, kjer lahko ostane do 30 dni.

LJUBLJANA – Zoper nekdanjega lastnika podjetja Diners Club Slovenija Tomaža Lovšeta je preiskovalna sodnica Andreja Sedej Grčar na predlog tožilstva odredila pripor, in sicer zaradi begosumnosti, so po maratonskem zaslišanju pojasnili na okrožnem sodišču v Ljubljani. Tudi sodnica namreč meni, da Lovšeta na Slovenijo (z izjemo manjšega stanovanja v Ljubljani) ne veže prav nič.

Lovše lahko ostane priprt do 30 dni. Preostala dva osumljena v tej zadevi, Saša Pušnik in Anton Horvatič, sta na prostosti.

Policija je trojico pridržala v okviru preiskave odredbe Banke Slovenije, ki je prepovedala uporabo kartice Diners, pri čemer je Nacionalni preiskovalni urad (NPU) v sredo opravil več hišnih preiskav, v katerih je iskal dokaze za finančno oškodovanje družbe iz Ljubljane. Lovšeta in Pušnika so pridržali v sredo popoldne, Horvatiča pa v četrtek zvečer.

NPU preiskuje sum storitve kaznivih dejanj zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti, in sicer naj bi bila pridobljena protipravna premoženjska korist najmanj devet milijonov evrov.

Banka Slovenije je maja Lovšetovi družbi Diners Club Slovenija zaradi neizpolnjevanja obveznosti do trgovcev (prodajnih mest), s katerimi je imela sklenjeno pogodbo o sprejemanju plačilnih kartic Diners Club, odvzela dovoljenje za opravljanje plačilnih storitev tako v Sloveniji kot v tujini.

 

Deli s prijatelji