AFERA DINERS

Za Lovšeta zaradi begosumnosti predlagajo pripor

Objavljeno 09. avgust 2013 15.51 | Posodobljeno 09. avgust 2013 16.48 | Piše: STA, Mo. S.

V policijskem pridržanju je od četrtka pozno zvečer tudi tretja osumljena oseba.

Tomaž Lovše zanika vse očitke.

LJUBLJANA – Lastnik podjetja Diners Club Slovenija Tomaž Lovše je še vedno pred preiskovalnim sodnikom, so povedali na policiji. O priporu tako še ni odločeno. Drugi osumljeni Saša Pušnik je po zaslišanju že na prostosti, tretji osumljeni v primeru domnevnega oškodovanja podjetja Anton Horvatič pa je še vedno v policijskem pridržanju.

Tožilstvo predlaga pripor

Tožilstvo je glede Lovšeta upoštevalo predlog policije in za Lovšeta zaradi begosumnosti predlagalo pripor. Ali in kdaj bo Horvatič, ki je še vedno v policijskem pridržanju, priveden pred preiskovalnega sodnika, za zdaj ni znano.

Začelo se je v sredo

Policija je Lovšetu in Pušniku v sredo v okviru preiskave odredbe Banke Slovenije, ki je prepovedala uporabo kartice Diners, odvzela prostost. V policijskem pridržanju je od četrtka pozno zvečer tudi tretja osumljena oseba, neuradno drugi zakoniti zastopnik Diners Cluba Slovenija Anton Horvatič.

Zloraba položaja

Nacionalni preiskovalni urad (NPU) je v sredo opravil več hišnih preiskav, v katerih je iskal dokaze za finančno oškodovanje družbe iz Ljubljane. Gre za sum storitve kaznivih dejanj zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti, in sicer naj bi bila pridobljena protipravna premoženjska korist najmanj devet milijonov evrov.

Deli s prijatelji