TAJNO GLASOVANJE

To je tretji podpredsednik DZ

Štirje poslanci so oddali neveljavne glasovnice.
Fotografija: Državni zbor. FOTO: Blaž Samec, Delo
Odpri galerijo
Državni zbor. FOTO: Blaž Samec, Delo

LJUBLJANA – Poslanke in poslanci so na izredni seji na tajnem glasovanju za tretjega podpredsednika DZ s 67 glasovi za in sedmimi proti izvolili Branka Simonoviča iz Desusa. Na tajnem glasovanju je glasovnice prevzelo 78 poslancev, vsi so oddali glasovnice, štiri pa so bile neveljavne. V vodstvu DZ se je Simonovič pridružil predsedniku DZ Dejanu Židanu (SD) ter podpredsednikoma Tini Heferle (LMŠ) in Jožetu Tanku (SDS), ki so bili na funkcije izvoljeni minuli teden.

V poslanski skupini Desus, ki je Simonoviča predlagala na podpredsedniško mesto, so prepričani, da bo glede na dosedanje karierne kompetence in osebnostne lastnosti funkcijo podpredsednika DZ opravljal z najvišjo mero odgovornosti.
Leta 2014 je Simonovič kandidiral za župana Izole. V drugem krogu ga je premagal Igor Kolenc. FOTO: Igor Zaplatil, Delo
Leta 2014 je Simonovič kandidiral za župana Izole. V drugem krogu ga je premagal Igor Kolenc. FOTO: Igor Zaplatil, Delo

Simonovič, ki je letos dopolnil 65 let, prihaja iz Izole, po izobrazbi je univerzitetni diplomirani ekonomist. Do upokojitve je bil 20 let direktor Hotela Delfin v Izoli, štiri leta je bil tudi izolski podžupan. Prav tako je od leta 2013 generalni sekretar Desusa. Temu je tretje podpredsedniško mesto pripadlo, ko so se mu med koalicijskimi pogajanji odrekli v SMC.

V nadaljevanju bo DZ odločal o predlogu odloka o ustanovitvi in nalogah delovnih teles ter predlogu določitve članstva v njih in razdelitve predsedniških in podpredsedniških mest. Na koncu pa bodo odločili še o imenovanju generalne sekretarke DZ. Na torkovi seji kolegija so vodje poslanskih skupin izrazili soglasno podporo dosedanji generalni sekretarki Uršuli Zore Tavčar za nadaljnje opravljanje te funkcije.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije