NE UŽIVA ZAUPANJA

To je odločitev vlade glede Milana Kreka iz NIJZ

Spremembe prihajajo v času namigov o razrešitvi Kreka s položaja.
Fotografija: Milan Krek. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Milan Krek. FOTO: Jože Suhadolnik

Vlada je na današnji dopisni seji spremenila sklep o ustanovitvi NIJZ. Po spremembi je predvideno, da za čas do imenovanja strokovnega direktorja naloge strokovnega direktorja opravlja vršilec dolžnosti, in ne več generalni direktor NIJZ, ki je trenutno Milan Krek.

Spremembe prihajajo v času namigov o razrešitvi Kreka 

Prejšnja vlada Janeza Janše je pred tem maja 2021 sprejela spremembo sklepa o ustanovitvi Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), s katero je predvidela uvedbo položaja strokovnega direktorja. Naziv direktor pa se po takratni spremembi spreminja v generalnega direktorja. Strokovnega direktorja NIJZ bo imenoval in razreševal generalni direktor, so takrat predvideli na vladi.

Ne uživa zaupanja ministra za zdravje

Zdajšnji generalni direktor Krek v teh dneh sicer poudarja, da minister za zdravje Danijel Bešič Loredan nanj pritiska, naj odstopi. V nedeljo je na Portalu Plus objavil daljši zapis, v katerem med drugim navaja, da mu je Bešič Loredan v enem od telefonskih pogovorov dejal, da njegov odstop zahteva premier Robert Golob, on »pa je samo eksekutor«.

Preberite še: 

image_alt
Ugibanj je konec: Krek razkril, kaj bo storil

Bešič Loredan je v današnji izjavi za medije pojasnil, da je s Krekom večkrat govoril in da ta ne uživa njegovega zaupanja. Na vprašanje, zakaj, je odgovoril, da zaradi nekaterih Krekovih neizpeljanih potez v času epidemije covida 19. Za katere poteze gre, ni pojasnil. Ob tem je spomnil, da so bili na prvi seji vlade imenovani novi vladni predstavniki v svetu NIJZ.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije