HUDI NALIVI

Težka noč za gasilce: poplavljalo hiše in podiralo drevesa

Težave so povzročale tudi strele.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO:Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO:Getty Images, Istockphoto

LJUBLJANA – Preteklo noč je nemalo gasilcev bolj malo spalo, saj so večji del države zajeli hudi nalivi z nevihtami. Uprava za zaščito in reševanje tako poroča o številnih intervencijah.

Ob 0.10 je v Pokleku nad Blanco v Sevnici zaradi udara strele zagorelo ostrešje stanovanjske hiše. Gasilci PGD Poklek in Sevnica so stanovanjski objekt, na katerem so začetni požar pogasili stanovalci, zavarovali, razsvetlili, prekrili s strešniki in ga pregledali s toplotno kamero.

Ob 2.28 je v Gradišču na Vrhniki voda zamakala večstanovanjsko hišo. Posredovali so gasilci PGD Vrhnika, ki so na strehi objekta odmašili filter meteorne vode. Nekaj minut pred polnočjo pa je prav tako na Vrhniki voda zalila prostore zdravstvenega doma.

Ob 3.09 se je na regionalni cesti Šmartno pri Litiji–Gabrovka, pred Pustovim mlinom, podrlo drevo. Posredovali so gasilci PGD Jablanica, ki so ga razžagali in odstranili s ceste. Zjutraj ob 6.39 pa so na 112 prejeli klic, da na cestnem odseku Dečno selo–Sromlje podrto drevo ovira promet. Razžagali in odstranili so ga dežurni delavci podjetja KOP Brežice.

Kaj nas čaka?

Danes bo po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) precej oblačno in deževno, v bližini morja bo tudi grmelo. Čez dan bodo padavine slabele in popoldne postopno ponehale. Pihal bo veter severnih smeri, na Primorskem zmerna burja. Temperature bodo od 11 do 16, ob morju okoli 20 °C.

Jutri bo pretežno jasno. Burja na Primorskem bo oslabela. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 9, ob morju okoli 14, najvišje dnevne od 18 do 23, na Primorskem do 26 °C.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije