Z LJUBLJANSKEGA GRADU

Teden dni po odhodu Janše v zapor: Masleša, go home

Objavljeno 27. junij 2014 21.15 | Posodobljeno 27. junij 2014 21.13 | Piše: K. K., Mo. S.

Janševa zahteva za varstvo zakonitosti na vrhovnem sodišču še vedno ni prišla na dnevni red.

Vlamljal je in požigal.

LJUBLJANA – Danes mineva teden dni od odhoda prvaka opozicijske SDS Janeza Janše v zapor na Dobuimage. Spomnimo, pretekli petek ga je pospremilo več tisoč podpornikov. Kljub menjavi sodnice poročevalke – po Maji Tratnik je vlogo prevzela Vesna Žalik – Janševa zahteva za varstvo zakonitosti še ni prišla na dnevni red.

Pritožba zaradi Masleše

Odbor 2014 pred vrhovnim sodiščem zato še vedno prižiga sveče, na novinarski konferenci pa je Janšev odvetnik Franci Matoz pojasnil, da sodnica Žalikova senatu vrhovnega sodišča še ni predložila poročila. »Gre za zavlačevanje in kršenje človekovih pravic,« je poudaril in dodal, je bila »zaradi neupravičenega zavlačevanja in kršitev človekovih pravic predsedniku vrhovnega sodišča Masleši vložena nadzorstvena pritožba.«

Alenka Puhar je povedala, da je zaprtje vodje opozicije tri tedne pred volitvami nedemokratično, saj Janša ne more sodelovati v predvolilni kampanji, medtem pa je Matoz prepričan, »da kljub temu, da je bil scenarij že davno napisan, se je zdaj pokvaril in bo Janez Janša prišel iz zapora«. »G. Masleša bo moral nekaj narediti, danes je 10. dan preigravanja na sodišču. Zadevo je mogoče rešiti v nekaj minutah ali urah,« še dodaja Matoz, ki je prepričan, da je prvak SDS »obsojen za neki miselni delikt, ki se nikoli ni zgodil«.

Z Ljubljanskega gradu je danes zaplapolala zastava z napisom: »Masleša, go home!« Domačini iz Šentilja pri Velenju pa so izobesili poseben transparent. 

Deli s prijatelji