NA VOLIŠČIH

Tako pridni so volivci v drugem krogu lokalnih volitev

Potekajo v 56 občinah.
Fotografija: Lokalne volitve. FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Lokalne volitve. FOTO: Marko Feist

LJUBLJANA – V drugem krogu lokalnih volitev, kjer se za župansko mesto v 56 občinah merita najuspešnejša kandidata iz prvega kroga, je bila do 16. ure volilna udeležba 34,91-odstotna. Povedano drugače: od 612.740 volilnih upravičencev jih je svoj glas na voliščih do 16. ure oddalo 213.923. Ostali imajo čas še do 19. ure, ko se bodo volišča zaprla in se bo začelo štetje oddanih glasovnic, konec pa bo tudi volilnega molka.

Največ volivcev – 61,26 odstotka – se je na volišča odpravilo v občini Šmarješke Toplice. Najmanj pridni so bili volivci na Jesenicah, svoj glas jih je oddalo le 22,89 odstotka. 

Dežurna služba ministrstva za notranje zadeve je od začetka volilnega molka, ki se je pred nedeljskim drugim krogom županskih volitev začel v petek opolnoči, do danes do 17. ure prejela skupaj 35 obvestil o domnevnih kršitvah volilnega molka. Za 20 obvestil so takoj ugotovili, da ne gre za kršitev, 15 zadev pa inšpektorat obravnava. Vse domnevne kršitve se večinoma nanašajo na objave na družbenih omrežjih.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije