POŽIVITEV TURIZMA

Svingerji kmalu v Strunjanu?

Objavljeno 13. avgust 2015 19.35 | Posodobljeno 13. avgust 2015 19.35 | Piše: T. Pa.

Skupina Pirančanov predlaga ureditev svingerske plaže med Strunjanom in Mesečevim zalivom.

Če hočete v javnost, naj bo razgaljen samo hrbet

IZOLA, PIRAN – Kot smo poročaliimage, se je Punta Križ, znamenita svingerska plaža v Rovinju, v zadnjih dveh letih prelevila iz raja za svingerje in kraja orgij v popolnoma navadno plažo. Stare čase na plaži pogrešajo tako tamkajšnji gostinci kot tudi vsi takratni obiskovalci, ki so prihajali iz vseh evropskih držav, med njimi pa je bilo očitno tudi mnogo Slovencev.

Na uredništvo portala Regional Obala se je namreč obrnila skupina Pirančanov, ki svoji in izolski občini predlaga ureditev svingerske plaže na območju med Strunjanom in Mesečevim zalivom.

Skupina, ki si prizadeva za razvoj občine Piran in njihovega turizma, je predlagala, da bi po propadu svingerske plaže v Rovinju »izkoristili priložnost in prehiteli sosede« tako, da bi za svingerje uredili plažo v Sloveniji. »Pri nas se investicije odvijajo v desetletjih, oni pa pridno gradijo vodne parke, golf igrišča, avtoceste, kot kaže pa bodo kmalu gospodarji morja tudi v našem lepem Piranskem zalivu. Glede na apatičnost občinske oblasti, na nesposobnost državne oblasti, na razprodajo hotelov Hrvatom in Srbom se nam zdi to super priložnost,« pravijo.

Za uresničitev zamisli bodo predlagali ustanovitev medobčinskega odbora Izole in Pirana, ki naj bi plažo od konca pomola v Strunjanu do Mesečevega zaliva spremenila v najboljšo svingersko plažo v Evropi. S tem nameravajo privabiti svingerje iz vsega sveta, spodbuditi piranski turizem in izboljšati prepoznavnost tega lepega slovenskega mesta.

Deli s prijatelji