ZAPRTJE HOTELA

Štorman zaradi motenja posesti vložil tožbo

Objavljeno 03. januar 2014 19.05 | Posodobljeno 03. januar 2014 19.05 | Piše: STA, Mo. S.

Gostinec Zvone Štorman meni, da je KBM Leasing ravnal nezakonito, zato je vložil tožbo zoper vpletene.

Zvone Štorman je bil leta 2006 izbran za naj Celjana. Foto: Mediaspeed.net

CELJE – Celjski gostinec Zvone Štorman, ki mu je v četrtek KBM Leasing zaradi okoli dveh milijonov evrov neplačanih obveznosti prevzel njegov hotel v Celju oziroma naj bi ga prodal celjskemu podjetniku Aleksandru Jančarju za 1,5 milijona evrov, je danes vložil tožbo zoper vse vpletene v to zgodbo.

Po njegovi oceni je namreč šlo za nezakonito ravnanje KBM Leasinga. Tožbo je vložil zaradi motenja posesti, saj predstavniki KBM Leasinga ob vstopu v hotel niso imeli sodne odločbe o prevzemu in zaprtju hotela. Poudarja tudi, da je v pogodbi o lizingu natančno zapisano, kako je treba ravnati, če lizingojemalec ne izpolnjuje svojih obveznosti. Ravnanje KBM Leasinga je Štormana, ki se z gostinstvom ukvarja že 47 let, šokiralo, ob tem pa se vprašuje, kako bo novi lastnik hotela nadaljeval dejavnost, glede na to, da sta celotno zemljišče, na katerem stoji hotel, kot tudi zemljišča okrog objekta v njegovi lasti. Štormanovi lokali na Vranskem, v Parižljah, Šmarju pri Jelšah in Šempetru obratujejo še naprej, skupno pa ima še okoli 100 zaposlenih.

Hotel je zaprl Matoz

Naj spomnimo: KBM Leasing je v četrtek prostore, blagajne in logistična vozlišča hotela zapečatil, hotel, ki je ocenjen na 4,3 milijona evrov, pa bo ostal zaprt, dokler ne bodo natančno pregledani njegovo stanje, inventar in blagajniško poslovanje. Kot je pojasnil pravni zastopnik KBM Leasinga Franci Matoz, so dosedanjega lizingojemalca neštetokrat vabili, naj poravna svoje obveznosti, kasneje pa tudi, naj se izseli oziroma prepusti hotel v skladu s pogodbo, ki so mu jo odpovedali že v začetku lanskega leta.

Preberite še: Lastnik hotela, ki ga je zaprl Matoz, blokiran že 245 dniŠtormana so vrgli iz hotela in Franci Matoz Celjanu Štormanu zapečatil hotel.

Deli s prijatelji