ENOTNA ODREDBA

Sodnici v zadevi Patria preklicali vsa ostala sojenja

Objavljeno 05. julij 2015 14.08 | Posodobljeno 05. julij 2015 14.54 | Piše: K. K.

Tanji Lombar Jenko je bil s 1. junijem v celoti ustavljen pripad vseh ostalih zadev.

Vesna Pavlič Pivk je Tanji Lombar Jenko ustavila pripad vseh ostalih zadev.

LJUBLJANA – Na spletni strani sodišča smo v petek opazili, da ima sodnica Tanja Lombar Jenko, ki ji je bila po razveljavitvi sodbe, ki jo je spisala Barbara Klajnšek, na ustavnem sodišču dodeljena razvpita zadeva Patria, za 7. julij še vedno razpisane razprave v drugih zadevah, čeprav je predsednica ljubljanskega okrajnega sodišča Vesna Pavlič Pivk že aprila napovedala, da se bo morala Lombar Jenkova fokusirati zgolj na 22.000 strani spisa.

Ustavljen pripad vseh zadev

Na sodišču so pojasnili, da je Pavlič Pivkova, ki je zaradi žuranja s titovko na glavi javnosti veliko bolj znana od Lombar Jenkove, sodnico že konec maja razbremenila vseh zadev. Kot je pojasnila za stike z mediji zadolžena Tina Hrastnik, so bile Lombar Jenkovi, ki je sicer predlagala svojo izločitev iz zadeve Patria, »od 26. 5. dalje vse njene ostale obravnave preklicane z enotno odredbo. Sodnici je bil s 1. junijem 2015 tudi v celoti ustavljen pripad vseh ostalih zadev, in torej vse od dodelitve spisa v t. i. zadevi Patria dalje dela samo na tej zadevi. Ker je bilo spisov veliko, so se ostale obravnave preklicevale sproti tedensko, kar je tudi razlog, da morda katera izmed obravnav na spletni strani pomotoma ni bila pravočasno označena za preklicano.«

Zaradi moža ni hotela soditi

Pred časom smo sicer poročali, da se je Lombar Jenkova želela izločiti zaradi svojega moža in Janševe hčere. Janez Jenko in Nika Janša se namreč vsakodnevno srečujeta, saj sta sodelavca v družbi Plinovodi, d. o. o. Kot razlog za svojo izločitev je Lombar Jenkova navedla tudi dejstvo, da je o zadevi že odločala, in sicer 8. decembra lani, ko je zavrnila zahtevo zagovornika Antona Krkoviča za obnovo kazenskega postopka in predlog njegovega zagovornika za odlog izvršitve kazni. A je Pavlič Pivkova ocenila, da to niso okoliščine, ki bi vzbujale dvom o nepristranskosti Lombar Jenkove. 

Za 7. julij razpisana razprava Lombar Jenkove je medtem sicer izginila s spletne strani sodišča.

 

 

 

Deli s prijatelji