NESTANOVITNO

Voda ogroža objekte, gasilci imajo polne roke dela

Dež se je razširil na večji del Slovenije.
Fotografija: V Trbovljah je bila prava ujma. FOTO: Komunala Trbovlje
Odpri galerijo
V Trbovljah je bila prava ujma. FOTO: Komunala Trbovlje

Kot so napovedali vremenoslovci, je celotno Slovenijo zajelo deževje. Padavine so se od severa krepile in postopno zajele vso državo. V osrednji in zahodni Sloveniji nastajajo nevihte z močnimi nalivi. Lokalno naj bi padala tudi sodra in toča. Poglejte, kakšna vremenska gmota gre preko naše države


Padavine nad Slovenijo. FOTO: Arso
Padavine nad Slovenijo. FOTO: Arso


Lokalno ob močnih, dolgotrajnejših nalivih ni izključen hiter porast hudourniških vodotokov, ki lahko poplavijo izpostavljene objekte in ceste. Do poznega večera se bo ozračje povsod umirilo. Padavine bodo v noči na soboto ponehale. Po prehodu hladne fronte se bo hitro zjasnilo.


Veliko dela za gasilce

Na spletni strani uprave za zaščito in reševanje poročajo o več težavah z meteorno vodo, ki zaliva nekatere objekte. Občino Zagorje ob Savi in Trbovlje so zajele močne padavine. Ogrožene so stanovanjske stavbe. Posredujejo gasilci PGD Zagorje mesto in Loke. Podobno je bilo v Ljubljani, kjer so gasilci večkrat posredovali.

V občini Dol pri Ljubljani je močan veter odkril streho zapuščenega stanovanjskega objekta, meteorna voda pa je vdrla v nekaj stanovanj tega stanovanjskega objekta. Posredujejo gasilci PGD Dolsko in GB Ljubljana. 

Ob 18.54 je občino Radeče zajelo neurje z močnim dežjem in vetrom. Gasilci PGD Radeče so črpali in posesali vodo iz kleti stanovanjske hiše. Na regionalno cesto v Hotemežu se je podrlo drevo in zaprlo cesto. Gasilci PGD Radeče so drevo odstranili s ceste.

Prometnoinformacijski center opozarja voznike: »Vožnjo prilagodite razmeram na cestah in v primeru zastoja ustvarite reševalni pas, ne glede na vzrok zastoja! Ponekod po Sloveniji močno dežuje, pada tudi sodra. Upoštevajte varnostno razdaljo in hitrost prilagodite razmeram na cesti. Za boljšo vidljivost vozila ročno prižgite luči!«

Kako je pri vas? Pišite nam, dodajte še fotografijo.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije