GLAS LJUDSTVA

Slovenci: Za lačne otroke je kriva država

Objavljeno 10. januar 2013 12.02 | Posodobljeno 10. januar 2013 12.03 | Piše: Mo. S.

Dobra desetina anketirancev meni, da otroci niso lačni.

Kdo je kriv, da so otroci lačni?

LJUBLJANA – Le redko katera izjava je državljane Slovenije v zadnjih dneh tako razburila kot tista teologa Ivana Štuheca, ki je v časniku Družina poudaril, da so otroci lačni zaradi nesposobnosti njihovih staršev, vzgojiteljev in učiteljev ter vseh okoli njih, ki »nimajo niti toliko zavesti, da bi se obrnili na dobrodelne ustanove in tako poskrbeli, da njihovi otroci ne bi bili lačni«.

Več kot polovica: Kriva je država

V zadnji anketi smo zato želeli slišati še vaše mnenje ter vas vprašali, kdo je kriv za lačne otroke. Največ naših bralcev, kar 52 odstotkov, meni, da je krivda na strani države, na drugem mestu pa je s 16 odstotki odgovor »nesposobni starši«.

Desetina jih meni, da otroci niso lačni

Dobra desetina jih pravi, da otroci niso lačni, medtem ko jih slaba desetina krivdo za lakoto med otroci pripisuje Cerkvi oziroma nesposobnim zaposlenim v centrih za socialno delo. Med odgovori, za katere se je odločilo najmanj bralcev, sta »premalo dobrih ljudi med nami« ter »učitelji, ki jih ne zanima blagor otrok«.

V novi anketi vas vprašujemo, kaj naj po ugotovitvah protikorupcijske komisije storita predsednik vlade Janez Janša in ljubljanski župan Zoran Janković.

Deli s prijatelji