KRITIKA?

Štuhec: Če so otroci lačni, potem so nesposobni njihovi starši

Objavljeno 03. januar 2013 22.52 | Posodobljeno 03. januar 2013 22.52 | Piše: S. U., STA

Teolog tudi meni, da je Slovenija lani preživela poskus državnega udara z ulice.

Teolog Ivan Štuhec.

LJUBLJANA – Del uličnega sporočila je bila obnova revolucije in revolucionarnih metod, in to je poskus državnega udara. Kako je mogoče, da po dobrih 20 letih demokratične ureditve pride država v tako stanje? Vzrokov za to je več, v Družini ocenjuje teolog Ivan Štuhec.

Kritika na vse strani

»Zagotovo pa ni prvi in glavni gospodarska kriza, kot to kričijo medijski kričači, ki so nas nekoč pozdravljali z dobro jutro, revščina, danes pa nam govorijo, da so naši otroci lačni. Če so otroci lačni, potem so nesposobni njihovi starši, vzgojitelji in učitelji, dedki in babice in vsi okrog njih, ki nimajo niti toliko zavesti, da bi se obrnili na dobrodelne ustanove in tako poskrbeli, da njihovi otroci ne bi bili lačni,« še meni teolog.

»Slovenijo je treba vrniti na pot razuma, pravičnosti in miru«

Prav tako poudarja, da je Slovenijo treba vrniti na pot razuma, pravičnosti in miru. Za to pa je potrebna tudi zasidranost v vrednotah, ki so konstituirale našo skupnost, ne pa jo razbijale in uničevale. Tega duha konstituiranja v zadnjih protestih ni bilo zaznati, ampak duha revolucije in revolucionarnih preobratov, ki nikoli niso prinesli nič dobrega. Upajmo, da bo v letu, ki je pred nami, več razuma in manj revolucije, sklene Štuhec.

Deli s prijatelji