PUCONCI

Lana in Gaj sta pekla piškote za otroke v stiski (FOTO)

Akcija ni ne prva ne zadnja, izkupiček gre v dobrodelni maraton. Pomagali so jima tudi prijatelji, eni pri peki, drugi na stojnici.
Fotografija: Lana pri pripravi mase.
Odpri galerijo
Lana pri pripravi mase.

 V mrzlih decembrskih dnevih mnoge ogrejejo darovi, ki jih prinašajo tudi trije dobrosrčni možje. Zlasti so jih veseli otroci, a v družinah v stiski marsikdo ostane brez. Tem pomagajo različne humanitarne in druge organizacije ter tudi posamezniki. Med njimi sta bratec in sestrica iz Puconcev, ki sta se z dobrodelnimi keksi vključila v 28-urni dobrodelni maraton Radio 1. In če je kdo v petek in soboto šel mimo njune hiše, je ob lepo okrašeni stojnici zagotovo naletel na 14-letno Lano in 10-letnega Gaja.

Lana pri pripravi mase.
Lana pri pripravi mase.

Lana in Gaj Maučec, sestra in brat, otroka izvršne direktorice Zdravilišča Radenci Vesne Maučec, sta podarjala pakete keksov in zbirala prostovoljne prispevke za dobrodelne namene. V družinskem krogu sta spekla piškote, jih zapakirala v 140 paketkov in se jih odločila ponuditi na stojnici. Obiskovalci so v zameno darovali prostovoljna sredstva, ki jih bosta brat in sestra predala Radiu 1. Ta 22. decembra pripravlja 28-urni dobrodelni maraton. Kot nam je zaupala Lana, sta z bratom kekse prvič podarjala leta 2019.

Pri tokratni dobrodelni gesti sta najstnica in njen bratec sodelovala z nekaterimi prijatelji, eni so pomagali peči kekse, drugi pri opravkih na stojnici. Lana pravi, da so bili prijatelji in sošolci ob prvi akciji presenečeni nad njuno idejo, zdaj pa že vedo, kaj pripravljata, in ju tudi podpirajo. »Lepo je, da s tem pomagava drugim otrokom,« je dejala Lana, ki je napovedala, da se bosta podobnih podvigov lotila tudi v prihodnjih letih. Vesela je, da ima podporo in pomoč med domačimi, vse to zaradi tistih, ki potrebujejo pomoč.

Delimo ljubezen in dobroto

Lana in Gaj, ki sta z akcijo zbrala najmanj 1800 evrov, se nedvomno zavedata, da veliko ljudi, tudi otrok, živi v pomanjkanju. Zato naj nas, tako kot omenjena otroka iz Puconcev, vodi misel, da največ prejmemo, ko damo, ko odpremo srce za nekoga, ki nas potrebuje. Zato letos pozabimo na velika darila, pozabimo na histerično zapravljanje. Namesto tega raje delajmo dobro. Pomagajmo, ko lahko. 

Gaj je na pladnju oblikoval slastne priboljške.
Gaj je na pladnju oblikoval slastne priboljške.
Imela sta polno stojnico.
Imela sta polno stojnico.
Nista bila sama.
Nista bila sama.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije