LIDER

SDS: Pri Jankoviću se združujeta levi in desni ekstremizem

Objavljeno 13. december 2011 17.36 | Posodobljeno 13. december 2011 18.51 | Piše: M. U.

V veljavi naj bi bilo vsestransko fašistoidno etiketiranje.

Stranka SDS

LJUBLJANA – Potem ko je na shodu trenirkarjev Zoran Janković dejal, da razvpiti zapis na spletni strani SDS vsebuje elemente rasizma, mogoče tudi elemente fašizma, so se odzvali v Janševi stranki. Po njihovem se je v zadnjih dneh spet uveljavil »novorek vsestranskega fašistoidnega etiketiranja«. Zato so v SDS pripravili pojasnilo, kako bi se v jeziku Zorana Jankovića in njegovih podpornikov glasil odgovor na citirane navedbe: »V stranki, ki se imenuje po Zoranu Jankoviću, prav mogoče najdemo močne sledi korupcije in klientelizma, ki so jih odkrili pristojni davčni organi, zasledimo pa prav mogoče lahko tudi močne elemente tako desnega (pajdaški kapitalizem, izkoriščanje podizvajalcev) kot levega (skandiranje imena diktatorja ob njegovi izvolitvi, omalovaževanje žrtev totalitarizmov) ekstremizma. Že samo poimenovanje stranke po liderju Jankoviću namreč povsem mogoče vsebuje močne simbolne elemente fašistične oziroma nacionalsocialistične miselnosti.«

Zbor za republiko o dvojnih merilih

Zbor za republiko meni, da gre pri razpravah o zapisu na strani SDS za nov hud verbalni napad na opozicijo. Opozarjajo na dvojna merila, saj gre po njihovem za zlorabo pojma sovražnega govora. Menijo, da v nasprotju s spornim prispevkom obstaja cela vrsta primerov, na podlagi katerih je mogoče sklepati na toleriranje sovražnega govora. Oglasila se je tudi Bošnjaška kulturna zveza, kjer pravijo, da se pred volitvami pri njih niso strankarsko opredeljevali, vendar – ker iz zapisa na sds.si izhaja, da naj bi člani bošnjaškega društva pri svojem agitiranju za Zorana Jankovića uporabljali nezakonite načine prepričevanja v predvolilni kampanji – želijo ugotoviti, ali so navedbe resnične.

Župan Velike Kladuše pozval, naj glasujejo za Jankovića

Admil Mulalić je pred predčasnimi volitvami pozval bošnjaške državljane, ki živijo v Sloveniji, naj glasujejo za Zorana Jankovič. Na ta način bi še okrepili prijateljsko sodelovanje med Veliko Kladušo in Slovenijo, je v svojem zapisu med drugim dejal Mulalić.
 

Deli s prijatelji