VARNA VOŽNJA

Razmere na cestah: pričakujemo povečano gostoto prometa

Zaradi dneva spomina na mrtve, bodo po vsej Sloveniji potekale spominske slovesnosti.
Fotografija: Vozite varno in strpno. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Vozite varno in strpno. FOTO: Uroš Hočevar

Na cestah so tudi nekatere delovne zapore, pred katerimi prav tako lahko nastajajo zastoji, še posebej v času povečanega števila tovornih vozil. Po podatkih prometnoinformacijskega centra za državne ceste je zaradi prometne nesreče pri Razdrtem zaprta regionalna cesta Razdrto–Podnanos.

Na primorski avtocesti med predorom Kastelec in Kozino proti Ljubljani je zaprt vozni pas zaradi okvare tovornega vozila.

Do 1. novembra velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone. Prepoved velja v nedeljo, ponedeljek in torek med 8. in 22. uro.

Cesta Vrhnika–Gorenja vas bo pri Dolgih Njivah zaprta do 18. ure. Zaprti sta tudi cesti Bovec–Kobarid v Kobaridu in Most na Soči–Tolmin v Tolminu.

Dela potekajo na gorenjski avtocesti med Brezjami in Lescami.

Mejni prehodi

Po podatkih policije avstrijski varnostni organi podaljšujejo nadzor na svojih notranjih mejah s Slovenijo in Madžarsko. Ukrep podaljšujejo do 11. novembra 2022. Prehajanje državne meje na slovensko-avstrijski meji zunaj (nekdanjih) mejnih prehodov še naprej ne bo možno, avstrijski mejni organi pa bodo lahko pri prehodu meje izvedli mejno kontrolo.  Ob prometnih konicah bo zato lahko prihajalo do povečanih čakalnih dob na vstopu v Avstrijo (predvsem tovornih) vozil na Šentilju in Karavankah.

Sicer pa še pri prehajanju meje veljajo določene omejitve, zaradi zdravstvene situacije doma in v svetu. Na mejnih prehodih s sosednjimi državami ostaja nadzor prometa in potnikov na kontrolnih točkah. Priporočamo splošno spremljanje situacije, povezane z virusi tako v Sloveniji kot pri potovanju v tujino, saj se na podlagi ukrepov velikokrat spreminja gostota prometa na vstopih in izstopih oziroma mejnih prehodih.

Vozniki osebnih vozil morajo za vstop v državo na mejnem prehodu Gruškovje čakati do ene ure, na mejnem prehodu Dragonja pa do 30 minut.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije