NEURADNO

Razkrite podrobnosti: bomba namenjena 29-letnemu Borisu?

Z vodnim topom so jo deaktivirali, poroča ljubljanska policijska uprava.
Fotografija: Na dan prihajajo podrobnosti o podtaknjeni bombi. FOTO: Voranc Vogel, Delo
Odpri galerijo
Na dan prihajajo podrobnosti o podtaknjeni bombi. FOTO: Voranc Vogel, Delo

ZALOG – Pod avtomobilom v ljubljanskem Zalogu je bilo eksplozivno sredstvo, so ugotovili policisti protibombne zaščite. Z vodnim topom so ga tudi deaktivirali, poroča ljubljanska policijska uprava.

Kot so zapisali v predhodnem obvestilu, so bili danes okoli 8.30 obveščeni o sumljivem predmetu pod osebnim vozilom na zasebni površini v Zalogu. Na kraju so posredovali policisti in pripadniki protibombne zaščite Generalne policijske uprave.

Policisti so evakuirali pet oseb iz bližnjega objekta in zavarovali širše območje. Zaradi varnosti so med drugim ustavili tudi železniški promet, ki je znova stekel ob 11.20. Ogled kraja še vedno poteka, policisti pa nadaljujejo zbiranje obvestil.

Glede na javno dostopne informacije v hiši v Zalogu, v bližini katere so danes našli eksplozivno sredstvo, sicer živi 29-letni Boris Vukosavljević. Gre za lastnika več propadlih varnostnih služb in v preteklosti tudi tesnega sodelavca Danijela Praštala, javnosti najbolj poznanega iz afere Global. Vukosavljević se poleg varovanja danes ukvarja še s svetovanjem, klubom borilnih veščin in je celo eden od ustanoviteljev Evropske višje šole za varnostne vede in preiskovanje. Na istem naslovu je sicer registrirano tudi podjetje, ki se ukvarja z gradbeništvom in s krovstvom. Nekoč je bilo tam kleparstvo je poročal portal 24ur.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije