ODZIV Z DESNE

Razkol v SDS ali? Janša ne vidi problema, če Logar v naslednjem letu ne bo ...

Odmeva odločitev o domnevnem razhajanju med Janezom Janšo in Anžetom Logarjem. V NSi se ne morejo znebiti občutka o dogovoru med SDS in Logarjem.
Fotografija: Anže Logar. FOTO: Jože Suhadolnik/delo
Odpri galerijo
Anže Logar. FOTO: Jože Suhadolnik/delo

Poslanec SDS Anže Logar je po sporočilu SDS, da ni več dvoma o ustanavljanju njegove stranke, zapisal, da glede političnega udejstvovanja izven stranke SDS ni sprejel nobene odločitve. Distanciranje SDS od njegovih nastopov pa je označil za prekomerno in nesorazmerno. »Če želimo kot družba napredovati, bomo morali sodelovati,« je prepričan.

image_alt
Logar in Janša: Iskren odstop ali »počasno oddaljevanje« od SDS?

Logar je v prvem odzivu na družbenih omrežjih na odločitev stranke zapisal, da takšno potezo stranke, ki ji pripada več kot 23 let, obžaluje. »V času, ko zaradi nespametnih in škodljivih ukrepov vlade v Sloveniji potrebujemo predvsem dialog in sodelovanje, delitev ni pravi odgovor,« je poudaril.

NSi: Ne moremo se znebiti občutka o dogovoru med SDS in Logarjem

 V NSi ob v javnosti izraženih različnih pogledih SDS in njihovega poslanca Anžeta Logarja na politično delovanje slednjega poudarjajo, da se ne morejo znebiti »občutka, da so stvari dogovorjene«. »Gotovo ne bi bilo prvič,« je komentiral vodja poslancev NSi Janez Cigler Kralj. Obenem je ocenil, da je prenova slovenske desne sredine zdaj realnost.

Janez Cigler Kralj. FOTO: Leon Vidic/delo
Janez Cigler Kralj. FOTO: Leon Vidic/delo

Kralj pa je danes poudaril, da vsakogar, ki se pridruži želji in aktivnostim za prenovo slovenske desne sredine, pozdravljajo. »Naše ponudbe za sodelovanje so bile vedno iskrene,« je zatrdil. V stranki so namreč prepričani, da je treba do naslednjih parlamentarnih volitev, če bodo redne torej do leta 2026, okrepiti desnosredinski blok in ponuditi alternativo aktualni vladi Roberta Goloba.

Tudi na levem polu skeptični do resničnosti razhajanj v SDS

Ob oceni SDS, da njihov poslanec Anže Logar ustanavlja stranko, in njegovem zanikanju slednjega, v koaliciji zadržano spremljajo dogajanje na desnici. Ali gre zgolj za predstavo za javnost, je vprašanje za politične komentatorje, poudarja Luka Mesec iz Levice. Svojih korenin ne more zatajiti nihče, meni šef poslancev Svobode Borut Sajovic.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije