KDO JE PRAVI AVTOR ROCK RADIA?

Ravs med konkurenti se nadaljuje: takole pojasnjuje šef Antene

Objavljeno 22. junij 2016 16.55 | Posodobljeno 22. junij 2016 17.10 | Piše: E. N.

Članek o ravsu med radijskimi konkurenti, ki smo ga objavili včeraj, zelo odmeva.

Kdo bi si mislil, da Slovence lahko spre tudi kaj tako popolnega kot je dobra stara rock glasba?

Danes se nam je oglasil Žiga Gombač, urednik Radia Antena, ki opisuje svojo plat zgodbe glede ustanavljanja rock radiev v Mariboru. 

Pri tem velja poudariti, da Gombač dela za radio v lasti prvega infonetovca Lea Oblaka. Ta se je znašel pod plazom očitkov konkurentov o plagiatorstvu pri vzpostavljanju svojega rock radia, ki je nastal v razliki komaj dveh dni v prej omenjenem štajerskem mestu.

Če še niste, si izvirni članek lahko preberete tukaj.image

Gombačevo pismo objavljamo v celoti:


Spoštovani,

Danes sem na vaši spletni strani prebral članek z naslovom Ravs med konkurenti: kdo je ukradel idejo v Mariboru?
image  Ker sem bil del ekipe Rock Radia od samega začetka oddajanja, od projekta sem se poslovil po dobrem letu sodelovanja, bi rad opozoril na nekaj dejstev, povezanih s tem medijem.


1.       Na Rock Radiu sem od začetka (2014) delal kot brand manager in bil vpet v vse ključne marketinške, idejne, promocijske in tudi strateške aktivnosti radia;
2.       Do trenutka mojega odhoda z Rock Radia, 1. oktobra 2015, ni bilo nikakršne ideje ali načrta za širitev oziroma oddajane v Mariboru;
3.       Rock Radio sem zapustil sporazumno z lastniki, tudi zaradi pomanjkanja ambicij medija. Po dobrem letu smo medij postavili in predstavili domačemu trgu ter dosegli spoštljivo število poslušalcev. Žal pa pa ni bilo  govora o naslednjih strateških korakih in širitvi.

Oktobra 2015, torej potem ko sem že sem zapustil Radio Rock, sem komaj izvedel, da je začetka septembra 2015 naš konkurent registriral Rock Maribor. Zato nikakor ni mogoče trditi, da se je je Radio Antena preimenoval, ko se je izvedelo, da se Rock Radio širi v Maribor. Bilo je obratno. Radio Rock ni imel v načrtu nobene širitve. Ko se je izvedelo, da se je Radio Antena preimenoval, se je lastnik Rock Radia odločil, da se bo razširil v Maribor in decembra 2015 sklenil dogovor z Radiem Brezje.

V članku je zato napačno zapisano, da je Antena kopirala Rock Radio. Bilo je obratno.
Menim, da bi bilo korektno do bralcev, da to pravilno zapišete.

Žiga Gombač

Urednik vsebin Radia Antena

 

Deli s prijatelji