ZAPORA CEST

Promet ponekod oviran zaradi poplav in plazov (VIDEO)

Na glavnih cestah proti mestom in mestnim središčem je bil zaradi jutranje prometne konice promet povečan.
Fotografija: Fotografija je simbolična. Foto: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. Foto: Jure Eržen, Delo

Zaradi poplavljenega cestišča sta zaprta cesta pri Zgornji Stahovici in podvoz na Pragerskem, zaradi zemeljskega plazu pa cesta Robič–Staro selo–Kobarid pred nekdanjim mejnim prehodom Robič. Ponekod so ponoči posredovali gasilci.

Kot podrobneje navaja prometnoinformacijski center za državne ceste, je na cesti Slovenska Bistrica–Ptuj zaradi poplavljenega cestišča za osebna vozila zaprt podvoz na Pragerskem. Cesta Stahovica–Kamniška Bistrica je pri Zgornji Stahovici zaprta zaradi poplavljenega cestišča.

Zaradi posledic obilnega deževja so minulo noč na več lokacijah v občinah Bovec, Kobarid in Kranj posredovali gasilci in druge službe. Po podatkih republiškega centra za obveščanje so ponoči v naselju Rakovica v občini Kranj gasilci s poplavnimi vrečami preusmerili vodo.

Hudourniška voda zalivala stanovanjski objekt

S civilne zaščite Severna Primorska so sporočili, da je na območju občine Kobarid ponoči hudourniška voda zalivala stanovanjski objekt v Vrsnem ter gostinski lokal v Starem selu, po posredovanju prostovoljnih gasilcev kobariškega društva pa so se razmere izboljšale.

Gasilci so posredovali tudi v Kobaridu, kjer je popustila streha v mansardi stanovanjskega objekta in na poslovno-stanovanjskem objektu. Na montažni stanovanjski hiši v Trnovem ob Soči, ki je bila precej poškodovana ob zadnjem vetrolomu, so gasilci poskrbeli za dodatno zaščito.

V občini Kanal ob Soči je bila zaradi zemeljskega nanosa in večje drevesne korenine zjutraj krajši čas zaprta cesta Kanal–Lig, a so pristojne službe cestnega podjetja skupaj z domačimi gasilci zadevo že uredili.

V občini Bovec so gasilci tamkajšnjega prostovoljnega društva v torek zvečer posredovali v Čezsoči, kjer je meteorna voda zalivala klet stanovanjskega objekta, in v Bovcu, kjer je bil ogrožen stanovanjski objekt. Postavili so protipoplavne vreče, so še zapisali pri civilni zaščiti Severna Primorska.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije