GASILEC

Pri 47 je Marko že 40 let gasilec

Marko Šajnovič prejel bronasti grb občine Gornja Radgona. Dolgo je že vpet v različna reševanja in pomoč drugim.
Fotografija: Marko Šajnovič z županom Stanislavom Rojkom FOTOGRAFIJI: Oste Bakal
Odpri galerijo
Marko Šajnovič z županom Stanislavom Rojkom FOTOGRAFIJI: Oste Bakal

Ob 27. prazniku radgonske občine so na slovesni akademiji podelili priznanje tudi 47-letnemu Marku Šajnoviču; župan Stanislav Rojko in podžupan David Roškar sta mu izročila bronasti grb občine za dolgoletno delovanje na področju civilne zaščite, predvsem gasilstva in reševanje iz vode, kjer je tako ali drugače, čeprav se še ni srečal niti z abrahamom, vpet polnih 40 let. Marko Šajnovič se je rodil leta 1975 v Mariboru, zdaj z družino živi v Gornji Radgoni. Po osnovni šoli je nadaljeval šolanje v Rušah in pridobil naziv kemijski tehnik.

Že od sedmega leta deluje pri PGD Gornja Radgona, sprva kot pionir, pozneje kot mladinec. Udeleževal se je mnogih gasilskih in pozneje še potapljaških izobraževanj, kakor tudi intervencij – slednjih je bilo v vsem tem času nekaj sto. Od leta 1998 vodi enoto potapljačev pri PGD Radgona in aktivno ter konstruktivno sodeluje kot član poveljstva. Usposabljanje in izobraževanje je nadaljeval in nadgrajeval tako prek gasilcev kot potapljačev do najvišjih činov.

Pobudo za priznanje so dali v Domu starejših občanov Gornja Radgona.
Pobudo za priznanje so dali v Domu starejših občanov Gornja Radgona.
Vsestranski

V Slovenski potapljaški zvezi (SPZ) deluje kot vodje enote za reševanje iz in na vodi pri Podvodni reševalni službi Slovenije; najprej kot vodja enote Radgona, nato kot vodja 5. regije in od leta 2015 kot načelnik Podvodne reševalne službe Slovenije. Je član predsedstva SPZ in član komisije za reševanje. Kot namestnik poveljnika Civilne zaščite Gornja Radgona je uspešno deloval v času migrantske krize, zdaj pa kot poveljnik Občinskega štaba Civilne zaščite Gornja Radgona uspešno sodeluje z vsemi deležniki v občini in širše, predvsem med epidemijo in ob vremenskih ujmah.

Pobudo za podelitev bronastega grba občine Marku Šajnoviču so podali v Domu starejših občanov Gornja Radgona, kjer je veliko pomagal med epidemijo ter ujmami. Predlagali so ga zaradi večletnega izjemnega delovanja na področju gasilstva, civilne zaščite in reševanja ter njegovega človekoljubnega dela.

Veliko podporo ima pri ženi in otrocih, ki gredo po njegovi poti. Kot prejemnik številnih priznanj uprave za zaščito in reševanje ter Gasilske zveze Slovenije ima še vedno veliko volje znanje predajati na mlajše generacije in delovati v dobro družbe. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije