NAGRADE

Preverite, katera podjetja bodo izplačala božičnico in kje bo najvišja

Nekateri delavci se bodo razveselili visoke nagrade.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto

Letošnje leto, ki ga je zaznamovala tudi koronakriza, je prizadelo tudi marsikatero podjetje, saj mnoga niso mogla poslovati v takšnem obsegu kot prejšnja leta. V večjih slovenskih podjetjih smo preverili, ali bodo letos delavcem izplačali božičnico ter ali bo višina le-te glede na razmere nižja oziroma spremenjena.

V Leku bodo – tako kot pretekla leta – izplačali božičnico v skladu s kolektivno pogodbo. Božičnica bo izplačana 15. decembra v višini 1.350 evrov bruto (enako kot preteklo leto). Prejeli jo bodo vsi, ki so bili redno zaposleni in zaposleni prek agencije na dan 30. novembra, in sicer v sorazmernem znesku glede na čas zaposlitve v letu 2020.

Družba Petrol bo zaposlenim v Petrol d.d., Ljubljana in na najemnih prodajnih mestih izplačala nagrado za poslovno uspešnost v višini 1.000 evrov bruto na zaposlenega. Nagrada bo izplačana v torek, 15. 12. 2020.

V Skupini GEN-I bodo, tako kot v letu 2019, tudi v letošnjem letu več kot 500 zaposlenim sodelavcem izplačali božičnico, njene višine pa še ne morejo razkriti, ker želijo s slednjo najprej seznaniti sodelavce.

Kaj pa trgovci?

V Lidlu Slovenija so pojasnili, da ne bodo izplačali božičnice, pač pa bodo zaposleni ne glede na situacijo s koronavirusom, ki bo imela vpliv na njihovo poslovanje, enako kot lani prejeli nagrado za poslovno uspešnost. Vrednost nagrade, ki bo na bančne račune zaposlenih izplačana v decembru, znaša 410,00 evrov bruto. Znesku bodo prišteli še 30 evrov bruto, kar je načrtovan znesek za novoletno zabavo, ki letos žal odpade.

Simbolična fotografija.  FOTO: Oste Bakal
Simbolična fotografija.  FOTO: Oste Bakal
Letošnja božičnica bo v Mercatorju izplačana v znesku 200 evrov, enako kot preteklo leto. Decembra pa bodo tradicionalno razglasili tudi letošnje Naj sodelavce, ki tudi prejmejo denarno nagrado, še dodajajo.

Božičnice pa se bodo razveselili tudi zaposleni v podjetju Hofer. Kot so nam odgovorili v podjetju, se poleg nadpovprečnega plačila v trgovski panogi, trudijo tudi za motiviranje njihovih sodelavk in sodelavcev z izplačilom nagrade iz naslova poslovne uspešnosti. V letošnjem letu bodo več kot 1900 sodelavkam in sodelavcem decembra izplačali nagrado v vrednosti 450 evrov bruto. Poleg dosedanjih 240 evrov bodo letos namreč znesku prišteli še 210 evrov, kar predstavlja nagrado za delo v času epidemije ter dodatek, ki bi ga sicer namenili novoletnemu druženju in teambuildingu, ki pa sta bila zaradi epidemioloških razlogov letos odpovedana. Višje vodstvo bo del svoje božičnice letos namenilo Botrstvu. Med drugim bodo otroci njihovih zaposlenih tudi letos prejeli praznično darilo, ki jim ga namenja dedek Mraz.

V Gorenju božičnico prejeli vsi, razen vodstva

V podjetju Gorenje pojasnjujejo, da mora biti božičnica ob izpolnjenih pogojih po kolektivni pogodbi izplačana najpozneje do 20. decembra. »Do do takrat se imamo socialni partnerji čas uskladiti glede tega vprašanja. Običajno se dogovarjamo o tem v prvi polovici decembra, tako se bomo tudi letos. Lani je božičnica znašala 600 evrov bruto, prejeli so jo vsi zaposleni razen vodstva,« odgovarjajo.

Nova KBM bo vsem zaposlenim izplačala enak znesek plače iz naslova poslovne uspešnosti, vendar višine ne razkrivajo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije