DOPOLNILNO

Pozor, s septembrom bomo plačevali več

Triglav je dvignil premijo na 35,55 evra.
Fotografija: Tudi Triglav se je odločil za dvig premije. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Tudi Triglav se je odločil za dvig premije. FOTO: Jože Suhadolnik

LJUBLJANA – Zavarovalnica Vzajemna je pred dvema tednoma sporočila, da bo s 1. septembrom dvignila premij za dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Ni bilo treba dolgo čakati, ko je podobno sporočilo prišlo tudi iz Triglava.

»V letu 2019 je rast skupnih odhodkov za zdravstvene storitve, ki jih poleg obveznega zdravstvenega zavarovanja (OZZ) sofinancira prostovoljno dopolnilno zdravstveno zavarovanje (PDZZ), po ocenah Triglav, Zdravstvene zavarovalnice, za nekaj odstotnih točk presegala s strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) načrtovano in napovedano 7,6-odstotno rast. Ključna razloga višje rasti skupnih odhodkov od napovedane sta predvsem povečan obseg in dvig cen zdravstvenih storitev, kar pomembno vpliva tudi na povečanje odhodkov iz naslova PDZZ, ki ga izvajajo zdravstvene zavarovalnice. Trend rasti odhodkov se bo po napovednih in pričakovanjih nadaljeval tudi do konca 2019 in v naslednjem letu. Zaradi zagotavljanja nemotenega tekočega izpolnjevanja obveznosti za svoje zavarovance zavarovalnica s 1. septembrom 2019 spreminja mesečno premijo PDZZ. Znašala bo 35,55 evra, kar predstavlja 7,8-odstotno rast,« so zapisali v sporočilu naše največje zavarovalnice.

Trenutno premija dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja pri Triglavu znaša 32,99 evra. V Vzajemni bodo premijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja zvišali za nekaj več kot 3,5 evra na 35,67 evra (s triodstotnim popustom 34,60 evra).

V Adriaticu Slovenii so ob napovedani podražitvi Vzajemne sporočili, da trenutno ne načrtujejo povišanja premije, da »če pa se trendi povečevanja obsega doplačil iz prve polovice letošnjega leta ne bodo spremenili, bo korekcija premije potrebna«.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije