REKONSTRUKCIJA

Pozor! Do septembra bo ta del ljubljanske ceste popolnoma zaprt

Del Šmartinske ceste v ljubljanskih Sneberjah bo zaprt, obvoz bo urejen prek avtoceste in hitre ceste.
Fotografija: Del Šmartinske ceste bo zaprt do septembra. FOTO: Blyjak Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Del Šmartinske ceste bo zaprt do septembra. FOTO: Blyjak Getty Images/istockphoto

Zaradi rekonstrukcije je od danes do predvidoma septembra popolnoma zaprt del Šmartinske ceste v ljubljanskih Sneberjah. Obvoz za vozila je urejen prek avtoceste in hitre ceste med avtocestnima priključkoma Sneberje in Nove Jarše, pri čemer vinjeta ni potrebna.

Popolnoma je zaprt približno kilometer Šmartinske ceste od križišča Šmartno in Tomačevo do Sneberske ceste. Znotraj zapore bodo dela izvajali fazno, je objavila direkcija za infrastrukturo.

Izvajalec bo ves čas izvajanja del prek gradbišča zagotovil dostop do vrtca ter dostop za lokalno prebivalstvo in intervencijo. Omogočen bo dostop vsem, ki imajo izvor in cilj v območju zapore, tako za stanovalce, stranke poslovnih subjektov, dostavo in obiske.

LPP-linijam bo zagotovljeno obračališče – krožna vožnja prek Sneberske ceste in Trbež. Na Sneberski cesti bo vzpostavljeno začasno LPP-postajališče (Sneberje), medtem ko LPP-postajališče Hrastje ne bo obratovalo, so navedli na direkciji, kjer prosijo za razumevanje in strpnost.

Izvajalec je dela za ureditev Šmartinske ceste od odcepa za Šmartno in Tomačevo do križišča za Trbeže v Sneberjah začel v začetku oktobra lani, promet je v tem času potekal izmenično enosmerno. Vrednost del je 3,45 milijona evrov, od tega je direkcija za infrastrukturo zagotovila 2,8 milijona evrov, Mestna občina Ljubljana pa 650.000 evrov, so ob začetku del navedli na direkciji.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije