NOVA RAZKRITJA

Poslanec Simčič naj bi kar dvakrat lagal o izobrazbi

Objavljeno 27. februar 2012 20.17 | Posodobljeno 27. februar 2012 21.12 | Piše: M. U.

Iz sarajevske srednje gostinske šole so sporočili, da dijak Ivan Simčič pri njih nikoli ni bil vpisan.

Ivan Simčič nikoli ni bil dijak v Opatiji. Foto: Igor Zaplatil, Delo

LJUBLJANA – Zgodba o domnevno ponarejenem spričevalu poslanca Desusa se nadaljuje. Poslanec Ivan Simčič namreč nikoli ni bil dijak srednje gostinske šole v Sarajevu, so poročali v 24ur. Kljub temu da sam  trdi, da je šolanje končal na izpostavi sarajevske gostinske šole v Opatiji, v Sarajevu  pravijo, da v Opatiji sploh nimajo svoje izpostave. Pomočnica ravnateljice šole, ki naj bi jo poslanec obiskoval, je namreč potrdila, da med leti 1983 in 1990 njihove šole ni obiskoval nihče z imenom Ivan Simčič.

Dvakrat lagal o izobrazbi

Simčič je o svoji izobrazbi na srednji šoli za gostinstvo na Hrvaškem lagal vsaj dvakrat, so poročali na  POP TV. Lažno spričevalo je predložil že, ko je iskal službo v vojski, nato pa še ob vpisu na Filozofsko fakulteto.

Pod sporno spričevalo je podpisan Milan Šakota, nekdanji ravnatelj sarajevske srednje šole za gostinstvo, kljub temu da Simčič trdi, da srednje šole ni obiskoval v Sarajevu, pač pa v Opatiji. Na vprašanje o povezavah med srednjima šolama v teh dveh mestih je Simčič za komercialno televizijo dejal, da gre za dislocirane enote iste šole, kar pa očitno ne drži. Na srednji gostinski šoli v Opatiji so namreč za televizijo povedali, da šola že od leta 1929 deluje kot samostojna ustanova in razen prijateljskih s preostalimi šolami na Hrvaškem nima nobenih povezav.

Kot je znano, je Simčič pred časom napovedal, da bo od Obveščevalno varnostne službe Mors, ki hrani njegovo spričevalo, zahteval, da javnosti predloži izvirnik dokumenta srednješolskega izobraževanja, s čimer bo dokazoval, da ga ni ponaredil.

Deli s prijatelji