LAŽNIVI KLJUKEC?

Erjavec Simčičevo spričevalo skriva pred mediji

Objavljeno 24. februar 2012 13.28 | Posodobljeno 24. februar 2012 16.44 | Piše: D. P., T. L., STA

Poslanec bo skušal priti do originalnega spričevala.

Karl Erjavec (desno) verjame Ivanu Simčiču (levo).

LJUBLJANA – Poslanec Desusa Ivan Simčič je po izvršnem odboru stranke danes izjavil, da je srednješolsko izobrazbo pridobil, da spričevala ni ponaredil ali nezakonito pridobil. V stranki mu verjamejo, prvak stranke Desus Karl Erjavec pa poudarja, da se je s poslancem pogovoril, da mu zaupa, da je povedal resnico in tako ni potrebe, da bi stranka to še naprej obravnavala. Simčič ostaja poslanec. Po Erjavčevih ocenah ima ustrezno izobrazbo, saj je končal fakulteto, prav tako ima tudi srednješolsko izobrazbo.

Erjavec: Spričevalo je le izgovor za gonjo proti stranki

Erjavec je še dejal, da je Simčič pokazal kopijo spričevala, saj je original na Morsu, in da Simčičevim besedam verjame, medtem ko kopije spričevala ni želel pokazati novinarjem. Je pa zato okrcal medije, češ, da se ukvarjajo s primerom izpred 20 let, ko »zastara že večina najtežjih kaznivih dejanj«. Ker gre za časovno zelo oddaljeno zadevo, je prepričan, da gre le za gonjo proti vidnim članom njegove stranke.

Po spričevalo

Simčič ob tem napoveduje, da bo od Obveščevalno-varnostne službe Mors, ki hrani njegovo spričevalo, »četudi s tožbo« zahteval, da javnosti predloži originalni dokument srednješolskega izobraževanja, s čimer bo dokazoval, da ga ni ponaredil.

Deli s prijatelji