KORAŽIJA

Poslanca Levice so hoteli sleči

Ponorčevali so se iz njegovih »haloških, kmečkih in delavskih korenin«.
Fotografija: Poslanec Levice Boštjan Koražija v DZ. FOTO: Facebook, zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Poslanec Levice Boštjan Koražija v DZ. FOTO: Facebook, zaslonski posnetek

LJUBLJANA – Novoizvoljeni poslanec Levice Boštjan Koražija se je znašel na tnalu kritik kolegov poslancev iz druge politične opcije. »Poslanci in vidni podporniki neke slovenske desne stranke so mi na vsak način hoteli sleči moje delovne hlače, se norčevali iz mojih haloških, kmečkih in delavskih korenin ter regije iz katere prihajam,« je zapisal na facebooku.


Jezilo naj bi ga predvsem to, da je pristal na naslovnici »skrajno desnega slovenskega rumenega medija« ravno v času, ko mu je najtežje, ko se sooča z izgubo dveh družinskih članov.

»Okravateni le redki ostanki prejšnjih časov«


Zapis nekdanjega poslanca Aleša Guliča o pravilniku oblačenja v DZ. FOTO: Facebook, Aleš Gulič
Zapis nekdanjega poslanca Aleša Guliča o pravilniku oblačenja v DZ. FOTO: Facebook, Aleš Gulič

Nekateri mu tako očitajo, da na delo v državni zbor (DZ) ne hodi primerno oblečen. A kot je zapisal nekdanji poslanec Aleš Gulič, ki je tudi poznan po samosvojem slogu oblačenja, v DZ ne veljajo nikakršna pravila o oblačenju in obuvanju. »To je delo kot vsako drugo in sestanki tam so sestanki kot kje drugje. Če se enim zdi, da je treba tja hoditi v kravato, prav, naj hodijo, če se drugim zdi, da je treba imeti sončna očala, da se ne vidijo njihove oči, tudi prav; če eni vedo, kaj je navaden delovni dan, in vedo, kaj je žalna ali slavnostna seja, še toliko bolje, važno je, da so oblačila čista in zašita. Če vam to ni dovolj, pa poglejte še evropski parlament. Tam so okravateni in v žalnih barvah le redki ostanki prejšnjih časov.«

Koražija ni novinec v politiki. Med letoma 2013 in 2017 je bil član sveta stranke TRS, leta 2017 pa je postal član sveta stranke Levica. Letos je bil kot kandidat Levice za Ptuj izvoljen za poslanca.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije