PREISKAVA

Policija naj bi pridržala Matejo Duhovnik, Sama Lozeja pa že izpustila

Objavljeno 11. december 2013 14.03 | Posodobljeno 11. december 2013 15.46 | Piše: P. J.

Kriminalisti so Lozeja iskali tudi na sedežu podjetja Te-Tol, a ga tam niso našli.

Mateja Duhovnik je bila zelo razburjena, ko je zaposlene zanimalo, ali se je tudi sama pripravljena čemu odpovedati

LJUBLJANA – Po današnji kriminialistični preiskavi nihče več ni pridržan, so potrdili na policiji. Kriminalisti so danes zjutraj obiskali sedež Termoelektrarne Toplarne Ljubljana (Te-Tol), kjer so iskali direktorja podjetja Sama Lozeja, ki pa danes ni prišel v službo, poročajo Finance. Samo Lozej naj bi bil eden izmed dveh pridržanih v kriminalistični preiskavi, ki se danes odvija v Ljubljani image. Radio Slovenija poroča, da je Lozej že odkorakal iz NPU. Obiskali pa so tudi dom obrambnega ministra Romana Jakiča, ki ga prav tako ni bilo doma. Med pridržanimi naj bi bila po poročanju medijev tudi nekdanja prva dama Darsa Mateja Duhovnik, a to informacijo policija zanika. Duhovnikova je bila ves dan na prostosti.

Jankovićev kader

Lozeja kriminalisti preiskujejo za čas, ko je delal v Javnem podjetju Ljubljanska parkirišča in tržnice (TPL), obrambnega ministra Jakiča pa za čas, ko je vodil Zavod Tivoli, zdajšnji Zavod šport Ljubljana. Samo Lozej je tudi prvi nadzornik Soda in nekdanji šef kabineta župana Zorana Jankovića, pred časom pa je bil tudi v. d. direktorja TPL in ustanovni član Pozitivne Slovenije. Iz NPU so potrdili, da je bila dvema osumljenima osebama odvzeta prostost in bosta za čas, dokler trajajo zakonsko določeni razlogi, tudi pridržani.

Telefoni zvonijo v prazno

Kriminalisti naj bi po poročanju Žurnal24 pridržali tudi Matejo Duhovnik, nekdanjo predsednico uprave Dars, ki trenutno vodi Javno podjetje Ljubljanska parkirišča in tržnice. Duhovnikovo smo poskušali priklicati za komentar, vendar se na naše klice ni odzvala, prav tako v prazno zvoni telefon v tajništvu uprave podjetja, kjer smo želeli preveriti informacijo.

Več o aferi Tomačevo lahko preberete tukaj.

O spornih poslih med Darsom in ljubljansko mestno občino (MOL) smo poročali že leta 2011, šlo naj bi za posle okoli gradnje krožišča Tomačevo. Dars naj bi z MOL sklenil sporne posle, vredne približno 84.000 evrov, ki so odšli neznano kam. Uprava Darsa naj bi MOL plačala nekatere avtocestne odseke, MOL pa naj ne bi realiziral niti petine vseh zastavljenih ciljev. 

Kriminalisti, ki so potrkali na vrata Jakičevih, ministra na domu niso našli, čeprav bi se moral iz Rusije že vrniti. Med pridržanimi pa naj bi bila tudi odgovorna oseba podjetja Grep Uroš Ogrin ali Zlatko Sraka.

Deli s prijatelji