HIŠNA PREISKAVA

FOTO: Kriminalisti in odvetnik zapustili Jakičevo hišo, njega še ni

Objavljeno 11. december 2013 10.15 | Posodobljeno 11. december 2013 11.56 | Piše: T. L., K. K.

Ministrov odvetnik Kozinc pravi, da niso ničesar našli.

Kriminalisti odhajajo.

LJUBLJANA – Preiskava na domačem naslovu ministra za obrambo Romana Jakiča je končana, ministra pa še vedno ni domov. Naša poročevalka na terenu sporoča, da je brez besed odšel tudi ministrov odvetnik Miha Kozinc. Ob odhodu je dejal le, da ne bo komentiral ničesar, ker policisti tako in tako ničesar niso našli.

Kaj se je dogajalo pri Jakičevih

V okolici Jakičeve družinske hiše je bilo mirno, eden od sosedov nam je na vprašanje, ali ve za preiskave, odgovoril, da je za vse skupaj slišal le na radiu. Okoli 8.50 je hišo zapustil moški, domnevno priča preiskave, ki je s sklonjeno glavo in hitrega koraka odšel po ulici. Že čez nekaj minut (ob 8.55) pa so se vhodna vrata znova odprla in iz hiše so prišli štirje kriminalisti, medtem ko drugih ljudi ni bilo opaziti. Brez komentarja so se odpravili do avtomobilov in se odpeljali. Kot rečeno, pa je zadnji hišo zapustil odvetnik Kozinc. Preiskava na domu ministra Jakiča se je tako končala nekaj minut pred deveto uro.  

Pred Zavodom Tivoli, kamor so tudi zgodaj zjutraj prišli kriminalisti, je bilo vse mirno, nič ni kazalo na to, da v notranjosti že nekaj ur poteka preiskava.

Niso odšli na MOL ali k Jankoviću

Po policijskih podatkih sta v akciji dva pridržana. Po neuradnih podatkih kriminalistov, ki preiskujejo gradnjo Stožic in podjetje Grep, tokrat ni bilo na Mestni občini Ljubljana (MOL) niti pri županu Zoranu Jankoviću. Neuradno je do preiskave pri Jakiču prišlo na podlagi izsledkov preiskave pri Jankoviću. Jakič je bil namreč direktor Zavoda Tivoli, ki je v stoodstotni lasti MOL.

Kdo je pridržan?

O preiskavi smo podrobneje poročali tukaj. Ob tem so preiskovalci na podlagi pooblastil iz zakona o kazenskem postopku zaradi zbiranja obvestil in dokaznih predmetov o obravnavanih kaznivih dejanjih dvema osumljenima osebama odvzeli prostost, ki bosta za čas, dokler trajajo zakonsko določeni razlogi, tudi pridržani.

Nacionalni preiskovalni urad v okviru predkazenskega postopka izvaja aktivnosti preiskovanja kaznivih dejanj gospodarske kriminalitete na območju Policijske uprave Ljubljana, kjer na podlagi odredb sodišča izvaja sedem hišnih preiskav na naslovih fizičnih in pravnih oseb, kjer išče poslovno dokumentacijo in druge materialne dokaze, ki bodo služili kot dokaz v nadaljnjem kazenskem postopku, so sporočili iz policije.

Med pridržanimi naj bi bila odgovorna oseba podjetja Grep Uroš Ogrin ali Zlatko Sraka ter Samo Lozej, ki je bil pred časom zaposlen v Javnem podjetju Ljubljanska parkirišča in tržnice, poroča Večer.

Samo Lozej je sicer prvi mož ljubljanskega TE-TOLA, ustanovni član Pozitivne Slovenije in predsednik nadzornega sveta Slovenske odškodninske družbe.

 

Deli s prijatelji