Po vožnji pod vplivom alkohola Breznik odstopil, to je njegova nova služba

Ker se je vrnil v poslanske klopi, je funkcijo poslanke prenehala opravljati Nuša Ferenčič.
Fotografija: Franc Breznik. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Franc Breznik. FOTO: Jure Eržen, Delo

Državni zbor (DZ) se je na začetku današnje izredne seje, na kateri obravnava drugi paket interventnih zakonov, seznanil, da se med poslance vrača Franc Breznik (SDS). Ta je namreč odstopil kot državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve, saj je v začetku aprila s službenim avtomobilom vozil prehitro in pod vplivom alkohola. S tem ko se je vrnil v poslanske klopi, je funkcijo poslanke prenehala opravljati Nuša Ferenčič, ki je v DZ prišla kot nadomestna poslanka po odhodu Breznika na funkcijo državnega sekretarja. 

Notranji minister Aleš Hojs je Breznikov odstop sprejel 16. aprila. Breznik je v svoj zagovor takrat povedal, da se je spornega dne vračal s sestanka s predstavniki podjetja Rastoder, kjer je urejal donacijo za humanitarne organizacije. Ko so mu policisti odredili alkotest, je bila stopnja alkoholiziranosti 0,25 do 0,5 miligrama na liter izdihanega zraka, je povedal. Povedal je še, da zadeve ni želel prikrivati, da pa se mu ni zdela prvorazredna tema.

Breznik je sicer že ob odstopu s položaja državnega sekretarja komentiral tudi nekatere pozive, ki jih je bilo slišati tudi danes, da bi se moral odreči tudi poslanskemu mandatu. »Če bo kdor koli dvomil, tudi v stranki, da to meče tudi slabo luč na moje poslansko delo, mi tudi tega ni treba opravljati,« je dejal za TV Slovenija.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije