GLOBE

Pirc Musarjeva: Mogoče me imajo desni še malo manj radi

Objavljeno 19. junij 2014 15.17 | Posodobljeno 19. junij 2014 15.17 | Piše: T. L.

Informacijska pooblaščenka pravi, da oglobi vse, ki delajo prekrške: med njimi so Zoran Janković, žena Igorja Lukšiča, stranka SDS.

Nataša Pirc Musar.

LJUBLJANA – »Ne levi ne desni me nimajo radi. Mogoče me imajo desni še malo manj radi. Oglobim pa tiste, ki delajo prekrške. In to sem nedavno rekla tudi (Jožetu) Tanku: 'Delajte manj prekrškov in vas ne bomo oglobili.' Sem pa oglobila (Zorana) Jankovića, SD, ženo (Igorja) Lukšiča, SDS ...« je povedala Nataša Pirc Musar, aktualna informacijska pooblaščenka, v pogovoru za oddajo Vroči mikrofon na Valu 202. »Moja naloga je, da nobeni vladi ne zaupam. Ampak zaradi tega mirno spim,« je še dodala v pregledu desetletnega dela. Mandat ji sicer preneha 15. julija. 

No, niso pa samo politiki tisti, ki jim je kot informacijska pooblaščenka stopila na žulj. Tako ima urad težave tudi z družbo za upravljanje terjatev bank (DUTB) ali slabo banko, ki kljub temu da upravlja z visokimi zneski javnega denarja, zavlačuje in se izmika pozivom pooblaščenca, da bi posedovala določene dokumente. Pirc Musarjeva je povedala, da trenutno teče sedem postopkov, DUTB pa dokumentov noče razkriti. »Gre za ignorantski, pišmeuharski odnos tistih, ki upravljajo velike vsote javnega denarja«. Dodaja, da je igranje na karto zavlačevanja nedopustno.

Pravi pa, da urad zapušča v »izvrstni kondiciji. Naredili smo ga iz nič in ga v vrhunski formi predajam nasledniku.« In prav pri imenovanju njenega naslednika se je malce zapletlo.

Predsednik republike Borut Pahor je namreč za naslednico Pirc Musarjeve izbral Mojco Prelesnik, nad katero pa menda zaposleni v uradu niti najmanj niso navdušeni, svoje nenavdušenje pa je prek družabnega omrežja izrazila tudi Pirc Musarjeva image.

In kaj je danes povedala o tem za Val 202? »Jaz vem, kdo je najboljši po znanju, postopka pa nočem komentirati, dajte razumeti.« Dodala je, da je res, da ni najbolj zadovoljna z izbiro, »to sem pa priznala«. 

Deli s prijatelji