(NE)STROKOVNO

Odredili izredni nadzor za nevrokirurga

Objavljeno 15. december 2011 22.45 | Posodobljeno 15. december 2011 22.45 | Piše: M.U./STA

Irena že leto dni čaka na operacijo tumorja.

Fotografija je simbolična.

LJUBLJANA – Nad delom nevrokirurga Seyeda Yousefa Ardebilija v zvezi z zdravljenjem bolnice s tumorjem v glavi je vodstvo ljubljanskega kliničnega centra odredilo  izredni strokovni nadzor.

Kot smo poročali, je nevrokirurg Ardebili kot dežurni zdravnik Ireno Volkner z Drenovega Griča sprejel pred letom dni, a je bila tudi po treh datumih za operativni poseg operacija vsakič odpovedana. Stanje se je bolnici medtem poslabšalo, in ko se je 11. novembra pritožila nadrejenim, jo je zdravnik Ardebili poklical takoj naslednji dan in jo hotel operirati, a je takrat operacijo odklonila. V začetku tega meseca je nevrokirurški konzilij sklenil, da potrebuje bolnica zaradi zahtevnosti in kompleksnosti ter razširjenosti tumorja zdravljenje v tujini.

Za bolnico bo poskrbljeno

Tako zagotavljajo v kliničnem centru in dodajajo, da urejajo vse potrebno za njeno zdravljanje. »Če bi se izkazalo, da je v omenjenem primeru prišlo do zamude zdravljenja, se bolnici že vnaprej opravičujemo, vsekakor bomo glede na izsledke uvedli ustrezne ukrepe,« so še pojasnili v službi za stike z javnostjo UKC Ljubljana in dodali, da bodo izsledki izrednega nadzora znani v približno mesecu dni.

Deli s prijatelji