UPRAVA ZA POMORSTVO

Obsojeni Hrvatin znova na direktorsko mesto

Objavljeno 01. junij 2012 22.33 | Posodobljeno 01. junij 2012 22.34 | Piše: Ma. F., STA

Upravo RS za pomorstvo je danes skladno s sklepom vlade s 24. maja kot vršilec dolžnosti začel voditi Marijan Hrvatin.

Marijan Hrvatin.

KOPER – Upravo RS za pomorstvo je danes skladno s sklepom vlade s 24. maja kot vršilec dolžnosti začel voditi Marijan Hrvatin. Na tem položaju bo do imenovanja direktorja uprave po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za obdobje šestih mesecev.

Fantulin ni želel ponovnega imenovanja

Do zdaj je upravo kot vršilec dolžnosti vodil Davorin Fantulin, na ta položaj pa ga je vlada imenovala 24. novembra lani. Ker Fantulin ni bil pripravljen sprejeti ponovnega imenovanja na navedeni položaj, je minister za infrastrukturo in prostor Zvonko Černač vladi podal predlog, da s 1. junijem imenuje Hrvatina.

Hrvatin izpolnjuje predpisane pogoje za opravljanje položaja, kot to določa zakon o javnih uslužbencih, je maja ob njegovem imenovanju pojasnila vlada. Kot je še takrat sklenila vlada, bo ministrstvo za infrastrukturo in prostor sprožilo natečajni postopek za položaj direktorja Uprave RS za pomorstvo.

Obsojen zaradi goljufije

Hrvatina so pred tremi leti iz uprave odpustili zaradi zlorabe službene kartice. Takrat je, še kot vzdrževalec, s službeno kartico plačal gorivo, ki ga je točil v zasebni avto, zato je dobil odpoved. Sodišče ga je zaradi goljufije obsodilo na štiri mesece pogojno, vendar sodba še ni pravnomočna, je poročala POP TV, ki nadalje ugotavlja, da se je Hrvatin, ki je tudi predsednik koprskega odbora SDS, ob pomoči Černača vrnil v upravo. Po Černačevih pojasnilih ne gre za pravnomočno odločitev, Hrvatin pa po njegovih besedah izpolnjuje vse formalne pogoje za položaj direktorja uprave. Po Hrvatinovem odpustu so bila očitna odstopanja v porabi goriv, zlasti plovil, celo tistih, ki niso nikoli izplula, poroča televizija. Strošek za gorivo plovil se je namreč po njegovem odpustu zmanjšal za več kot polovico, za gorivo avtomobilov pa za četrtino. Ko je pospravljal svojo pisarno, so izginile tudi evidence vseh potnih nalogov, za katere je skrbel prav on.

Deli s prijatelji