DELOVNA MESTA

Nove zaposlitve: javni sektor se širi

Objavljeno 01. november 2013 10.49 | Posodobljeno 01. november 2013 11.06 | Piše: T. L.

Družba za upravljanje terjatev bank je objavila nova delovna mesta, iščejo 13 ljudi.

Plače javnih uslužbencev se bodo določale drugače

LJUBLJANA – V kriznih časih je težko dobiti redno zaposlitev in tudi tiste, ki so zaposleni v gospodarstvu, je zaradi negotovih razmer na trgu strah prihodnosti. No, takih skrbi pa doslej niso delili tisti, ki so zaposleni v javnem sektorju. Po vseh kazalnikih in tudi zadnjih podatkih republiškega statističnega urada, po katerih so plače javnih uslužbencev nad povprečjem, o čemer smo podrobno tudi poročali, lahko zaposleni v javnem sektorju mirneje spijo. 

Slovenske plače: javni sektor nad, zasebni pod povprečjem

Čeprav oblastniki napovedujejo racionalizacijo in krčenje odhodkov za javni sektor, pa je mogoče na spleti strani republiškega zavoda za zaposlovanje kar pogosto opaziti oglase za različna delovna mesta v javni upravi. Javni sektor vztrajno krepi svoje vrste, po novem pa bo državno službo za nedoločen čas dobilo 13 srečnežev. 

Slaba banka išče nove kadre

Na republiškem zavodu za zaposlovanje je namreč Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB), za katero pogosteje uporabljamo izraz »slaba banka«, objavila oglas za delovno mesto pravnika. Prostih delovnih mest je sedem. Poleg pravnikov pa Družba za upravljanje terjatev bank potrebuje še šest analitikov poslovanja in zato iščejo univerzitetne diplomirane ekonomiste za denarništvo – finance. Obe razpisani mesti sta za nedoločen čas, delodajalci pa od kandidatov zahtevajo tri leta delovnih izkušenj.

Če izpolnjujete pogoje in iščete redno službo za nedoločen čas v nadpovprečno plačanem javnem sektorju, se lahko na razpisani mesti prijavite do 10. novembra letos.

Za tri delovna mesta 250 kandidatov

Pa še zanimivost: poleti so v slabi banki iskali tri izvršne direktorje, prijavilo pa se je, reci in piši, 250 kandidatov. Jeseni so se zadeve v vodstvenih vrstah slabe banke znova zapletle, ko je vlada na dopisni seji na predlog finančnega ministra razrešila poslanca SDS Andreja Širclja z mesta neizvršnega direktorja upravnega odbora slabe banke.

Kot je znano, bi na slabo banko terjatve že morale biti prenesene, a še niso. Ker se številke o stanju in slabih terjatvah v slovenskih bankah med različnimi pristojnimi in za to odgovornimi službami razlikujejo, bo s prenosi slabih bančnih terjatev na DUTB treba počakati, dokler stanje v bankah ne bo bolj nedvoumno in stresni testi opravljeni. 

 

Deli s prijatelji